SYNGER PÅ SISTE VERSET: Hercule Poirot. Foto: STELLA PICTURES
SYNGER PÅ SISTE VERSET: Hercule Poirot. Foto: STELLA PICTURESVis mer

Denne mustasjen får du snart se for siste gang

Dramatisk farvel med Poirot til våren.

OBS! «SPOILER»-ADVARSEL!

(Dagbladet:)Krim-serier har endret seg mye både i form og sesong de siste årene - en av de mest spennende seriene på lufta i høst er for eksempel danske forbrytelsen.

Og nå får ikke de gamle være eldst stort lenger - den neste sesongen av tv-serien Poirot, basert på Agatha Christies bøker om den belgiske detektiven, blir også den neste. Les vår anmeldelse av en av de nyeste, «Katten i dueslaget», her.

Mustasjen på hylla Etter et kvart århundre hvor han har blitt assosiert med sitt alter ego - Hercule Poirot - og karakterens karakteristiske bart, bekrefter skuespiller David Suchet nemlig nå at den neste Poirot-serien vil bli hans siste. Det melder Daily Mail, som rapporterer fra litteraturfestivalen i Cheltenham.

Han avslører også slutten på den siste episoden, som vil vises neste år: den belgiske detektiven Poirot dør.

- Jeg er redd mustasjen må legges på hylla. Dette er alt. Ikke bare må jeg ta farvel med en av mine nærmeste venner, som har endret livskursen min. Jeg må begrave ham også.

Utfordrende rolle Selv om Suchet har spilt inn hele 70 episoder med krimserien, som vanligvis sendes som påskekrim her til lands, forteller han at han synes Poirot er en utfordrende rolle å spille.

- Noen ganger går det fire år mellom to Poirot-omganger, da er det vanskelig fordi jeg ikke snakker som ham eller går som ham.

Holder stand Suchet har også holdt standen mot yppige manusforfattere som vil ta seg friheter med Agatha Christies originalfortelling.

- Jeg er i aller høyeste grad Agatha Christies Poirot, og jeg vil ikke slippe ham ut av rammene hun har gitt ham.   

LEGGER OPP: Poirot-skuespiller David Suchet vil helst spille i komedier fremover. Den neste Poirot-serien blir hans siste. Foto: Stuart Ramson / AP / NTB SCANPIX
LEGGER OPP: Poirot-skuespiller David Suchet vil helst spille i komedier fremover. Den neste Poirot-serien blir hans siste. Foto: Stuart Ramson / AP / NTB SCANPIX Vis mer

Han tror tross alt det er den gammeldagse sjarmen som har gjort Poirot til en så stor TV-suksess.

- Poirot er en snill, godhjertet mann som kan røre folk og som folk føler seg trygg på.

Vil gjøre komikk Hele karrieren til Suchet har imidlertid ikke gått med til å spille en påskekrimhelt. Høydepunktet var kanskje da han spilte mot Michael Douglas og Gwyneth Paltrow i en nyinnspilling av Hitchcocks «A Perfect Murder». Nå vil han imidlertid ha lettere roller.

- Innerst inne er jeg desperat etter å spille i en komedie. Jeg leter etter det. På pulten min for øyeblikket er det bare tre tragedier.