Denne nordmannen har produsert Ludacris' nye singel

Han klarer seg ganske bra på egen hånd også.

MEDIESKY: Cashmere Cat, alias Magnus Høiberg, er ikke komfortabel i rampelyset. Men han er fryktelig begavet. Foto: UFA
MEDIESKY: Cashmere Cat, alias Magnus Høiberg, er ikke komfortabel i rampelyset. Men han er fryktelig begavet. Foto: UFA Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

EP: 26 år gamle Magnus Høiberg er noe av et unikum i norsk musikk. Allerede som tenåring utmerket han seg som turntablist; under navnet FINAL har han deltatt i tre DJ-VM.

For to år siden dro han på seg Cashmere Cat-hammen, snekret noen utmerkede remikser, og slapp EP-en «Mirror Maru» — med et tittelspor som i all sin spartanskhet var av de helt ekstraordinære.

Derfra har det bare gått oppover. Forrige uke dukket Ludacris' nye singel opp med en featuring-rekke bestående av Wiz Khalifa, Jeremih — og Cashmere Cat.

«Wedding Bells» viser katta som vi har lært å kjenne ham: Med et autistisk grep om lydkvalitet og dynamikk, og en utsøkt balanse mellom det perfekt skrudde, naive melodier og organiske detaljer (basspillet på «Pearls» er nydelig).

Ikke minst er han en mester i å hente spenningsoppbygging og -utløsning fra et gjennomført dempet klipp-og-lim-lydbilde.

Åpningssporet «With Me» ble sluppet som singel før jul, men overgås av både tittelsporet og nevnte «Pearls», som fullendes av oppkuttet og ivrig manipulert vokal.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer