Denne norske parodi-låta topper hitlistene i Nederland

- Den er ikke i nærheten av «The Fox».

(Dagbladet): Da Stavanger-gutten Anders Nilsen (26) bestemte seg for å lage en tolkning av en typisk sommerhit, resulterte det i den egenproduserte låta «Salsa Tequila». 

Parodi-låta har gått sin seiersgang på nett etter at den ble publisert for to uker siden, og har i skrivende stund 905 193 visninger på Youtube.

Topper i Nederland Låta har blitt spesielt populær i Nederland og topper der lista over de mest nedlastede låtene i landet. I tillegg ligger den på en fjerdeplass på Shazam, en verdensledende smarttelefon-app man bruker til å identifisere låter med.

- Det er helt sykt. Det er selvfølgelig utrolig gøy, men det føles mest absurd. Jeg sa på forhånd at jeg var fornøyd om den fikk 10 000 visninger i løpet av hele sommeren, sier Anders Nilsen til Dagbladet.

Han forteller at suksessen i Nederland startet med at en humorside på nett la ut videoen og fikk en del visninger der. Videre var det en radiokanal som plukket opp låta.

- Nå er den også kåret til «Hit of the week» på 3FM, som jeg tror er en av de største radiostasjonene der nede, sier han.

Nå har Nilsen skaffet seg et management som tar seg av alle de praktiske detaljene og henvendelsene.

- De tar seg av alle de kjedelige tingene, så kan jeg bare fortsette å ha det gøy og fjase med låta, sier han.

- Nye «The Fox»? «Salsa Tequila» blir allerede sammenlignet med suksesseventyret Ylvis-brødrene hadde med hitvideoen «The Fox», men Nilsen har ingen forventninger om at låta hans vil bli like stor.

- Den er jo ikke i nærheten av å være så bra som «The Fox», så jeg har på ingen måte noen forventinger om at det skal få den samme suksessen. Folk sammenligner det jo, fordi de begge er humorlåter som plutselig har blitt spredd rundt og levd sitt eget liv.

- Så du forbereder deg ikke på MTV Awards og amerikanske talkshow med det første?

- Absolutt ikke. Det er ikke noe jeg verken forventer eller tror, men jeg tar selvfølgelig ja-hatten på og stiller opp om det skulle skje, sier han.

Nilsen har tidligere jobbet som manusforfatter for diverse NRK-produksjoner, og er også aktuell med et humorprogram på kanalen til høsten. Han forteller at han har fått mange tilbakemeldinger på «Salsa Tequila», og at folk stort sett synes det er veldig morsomt.

- Det synes jeg er kult, for det er jo komiker jeg er sier han og fortsetter:

- Jeg har også musikkbakgrunn, og det er nok et av mine pluss som komiker. Det blir nok flere tøyselåter etter hvert, men jeg skal ikke prøve meg på noen oppfølger. Det er alltid dømt til å mislykkes, sier han.

Fått platekontrakt Nilsen forteller at låta nå er signert på Sony Music, noe han beskriver som helt absurd.

- Jeg spilte i et trashmetalband som ung og reiste rundt, sov på gulvet og finansierte alt selv. Jeg brukte hele ungdomstida på å jage det å bli signa av et plateselskap, også lager jeg denne tøyselåta, og plutselig begynner plateselskapene å kontakte meg.

I sommer hadde han egentlig planlagt en rolig sommer med kompisene, men det ser ut som det blir nye planer framover.

- Jeg har allerede fått forespørsel om en del konserter, også får vi se hva som skjer videre, sier han.