DEBATT OM STUDENTER: AUF og FpU krangler. Nå slenger Unge Venstre seg med i debatten. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix
DEBATT OM STUDENTER: AUF og FpU krangler. Nå slenger Unge Venstre seg med i debatten. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpixVis mer

Høyere utdanning:

Denne perioden har Venstre vist at vi er studentpartiet

Å følge debatten mellom FpU og AUF er litt som å se spurten om 4. plassen i ski-VM, for ingen av partiene når toppen i kampen om å være beste studentparti.

Meninger

I sommer har Fpu og Auf hatt en debatt gående om hvem som gjør mest for studentene. Det er morsomt å følge med på når ingen av dem har jobbet så hardt for studentene som Venstre.

Denne perioden har det for første gang blitt bevilget penger til 11 måneder studiestøtte. Dette har vært en kampsak for Venstre i flere år og kom inn som en del av enigheten mellom regjeringen, Venstre og Krf i budsjettforhandlingene. Sammen med en generell økning av studiestøtten er vi i gang med å løfte studentfinansieringen.

Foto: Unge Venstre
Foto: Unge Venstre Vis mer

For Venstre er det viktig å sikre at alle har tilgang til høyere utdanning, uavhengig av inntekt og bakgrunn. Skal vi få til det må vi ha en studiefinansiering som sikrer at alle som ønsker det kan være heltidsstudent og vi går til valg på å fortsette økningen i neste periode.

I løpet av disse fire årene har vi i forhandlinger med regjeringen har vi fått økt antall studieplasser og antall stipendiater. Vi har fått økt støtten til bygging av studentboliger og til forskjell fra under de rødgrønne bygges det også studentboliger i år det ikke er valg. Ikke minst fikk vi stoppet regjeringens håpløse forslag om å innføre studieavgift for utenlandsstudenter.

Venstre har vist at studentene er noe som prioriteres høyt og vi går til valg på å fortsette det løfte for studentene i neste periode. I årene som kommer skal Norge gjennom store omstillinger. Vi skal gå fra å være oljenasjon til nullutslippssamfunn. Nøkkelen for å lykkes med denne omstillingen er kunnskap, og skal vi sikre at alle som ønsker det har mulighet til å ta høyere utdanningen må vi satse på studentene.