Denne prinsen kan lage trøbbel for Lannister-familien i «Game of Thrones» i vår

Nye bilder fra sesong fem ble sluppet i dag.

DORAN MARTELL: Spilles av Alexander Siddig. Foto: HBO
AREO HOTAH: Spilles av Deobioa Oparei. Foto: HBO
AREO HOTAH Foto: HBO
ELLARIA SAND: Spillesa av Indira Varma. Foto: HBO
SANSA STARK (Sophie Turner) (Foto: HBO
PETYR BAELISH (Aidan Gillen) Foto: HBO
JON SNOW (Kit Harrington) Foto: HBO
JON SNOW Foto: HBO
JON SNOW Foto: HBO
MELISANDRE (Carice van Houten) Foto: HBO
CERCEI LANNISTER (Lena Headey) Foto: HBO
CERCEI OG JAIME LANNISTER (Nikolaj Coster-Waldau og Lena Headey) Foto: HBO
CERCEI LANNISTER Foto: HBO
JAIME LANNISTER Foto: HBO
TOMMEN BARATHEON (Dean-Charles Chapman) Foto: HBO
GREY WORM (Jacob Anderson) (Foto: HBO
DAENERYS TARGARYEN (Emilia Clarke) Foto: HBO
ARYA STARK (Maisie Williams) Foto: HBO
ARYA STARK (Maisie Williams) Foto: HBO

(Dagbladet): Sesong fem av den populære tv-serien «Game of Thrones» byr tradisjonen tro på mange nye ansikter. Denne gangen kommer vi for første gang til å få se de sørligste områdene av fantasilandet Westeros, landsdelen som kalles for Dorne.

Herfra kom Oberyn «Red Viper» Martell, som fikk et noe ublidt møte med Lannister-kjempen «The Mountain» på slutten av forrige sesong.

Ny prins Selv om Dorne er underlagt kongen i Kings Landing, har de også sin egen prins, nemlig Oberyns bror Doran Martell. Han møter vi for første gang i denne sesongen.

Prinsen spilles av Alexander Siddig, kjent fra tv-serier som «24» og «Star Trek», og blant annet filmene «Kingdom of Heaven», «Clash of the Titans» og «Syriana».

Det første bildet av Siddig på settet til «Game of Thrones» ble sluppet i dag, sammen med flere andre nye bilder fra den nye sesongen. Her finner vi også to nye bilder av Deobia Oparei som Martells digre livvakt Areo Hotah - en annen fyr vi møter for første gang denne sesongen.

Fortsette i ti år? Samtidig som HBO girer opp til den femte sesongen av serien, som får premiere 13. april, spekulerer fansen i nøyaktig hvor mange sesonger vi kan vente oss før det hele er over.

George R.R. Martin skriver fortsatt på bok nummer seks og sju, mens HBO har skrevet kontrakt med skuespillerne for to år til. Serieskaperne David Benioff og Dan Weiss har sagt at de håper å kunne runde av etter dette.

Men nylig sa programdirektør Michael Lombardo til Entertainment Weekly at de gjerne skulle sett at serien kunne rulle og gå enda lenger.

- Vi la ut på denne reisen sammen med David og Dan, og det er deres visjon. Men ville jeg like å se serien fortsette i ti år, både som fan og tv-sjef? Så absolutt, sa han til nettavisa.

Men, legger han til:

- Jeg kommer ikke til å la en serie fortsette forbi det punktet der produsentene føler at de er ferdige med historien.