Denne prishistorikken tilsier at «The Imitation Game» vinner Oscar-statuett

Tok hjem The Scripter Award.

SNART OSCAR: Den 22. februar avgjøres det om Morten Tyldum vinner noen av de åtte Oscar-statuettene han er nominert til. Foto: Endre Vellene
SNART OSCAR: Den 22. februar avgjøres det om Morten Tyldum vinner noen av de åtte Oscar-statuettene han er nominert til. Foto: Endre Vellene Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Siden Aaron Sorkin hentet hjem både Oscar-statuetten for beste omarbeidede manus og The Scripter Award i 2010, har disse to prisene hatt sammenfallende vinnere.

Så da Morten Tyldums «The Imitation Game» vant The Scripter Award under helgas utdeling, kan det ha gjort godt for Oscar-sjansene i manuskategorien, melder Deadline.

Sist gang disse to prisene ikke hadde like vinnere, var da «Up in the Air» vant The Scripter Award og «Precious» vant Oscar.

I tillegg har vinneren av The Scripter Award også hentet hjem seks av de sju siste WGA-prisene.

Det var manusforfatter Graham Moore (33) som i helga mottok prisen i Los Angeles. Blant de andre nominerte, som måtte seg slått, fant man også «Gone Girl», «Inherent Vice» og «The Theory of Everything».

- Alan Turing fikk aldri sjansen til å stå på en scene og høre navnet sitt bli applaudert. Det gjør jeg nå, og det er veldig urettferdig. Alt jeg kan si er at på grunn av dette, så kan jeg bruke resten av livet til å gjøre mitt for å bote på det, sa Moore i takketalen.

«The Imitation Game» handler altså om den britiske matematikeren Alan Turing, som spilte en stor rolle i å knekke tyskernes Enigma-maskin, som ble brukt til å sende kodede meldinger.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.