SENSURERT: Da rapperen Lupe Fiasco ikke ville slutte å kritisere president Barack Obama fra scenen, skrudde arrangørene av mikrofonen. Her fra en annen konsert på Hollywood Palladium i oktober.  Kevin Winter/Getty Images/AFP/NTB Scanpix
SENSURERT: Da rapperen Lupe Fiasco ikke ville slutte å kritisere president Barack Obama fra scenen, skrudde arrangørene av mikrofonen. Her fra en annen konsert på Hollywood Palladium i oktober. Kevin Winter/Getty Images/AFP/NTB ScanpixVis mer

Denne rapperen ble kastet ut av Obama-fest etter å ha slengt dritt til presidenten

Mikrofonen ble skrudd av.

(Dagbladet): Mandag kveld ble Barack Obama innsatt som president for andre og siste gang. Da tok han blant annet opp USAs militære operasjoner de siste årene.

- Et tiår med krig går mot slutten, sa han til den store folkemengden som hadde møtt opp til den offisielle seremonien.

Men ikke alle er like positive til hvordan Obama har håndtert krigen mot terror.

I forbindelse med innsettelsen ble det holdt en rekke fester og tilstelninger, både før og etter innsettelsen. Fra scenen på ett av disse arrangementene, viste den amerikanske rapperen Lupe Fiasco sin klare misnøye med presidentens politikk.

- Jeg mener krigen mot terror bare er noe stort tull, det er kun en dårlig unnskyldning for å bruke opp alle deres kuler, rappet Fiasco fra scenen, ifølge The Guardian.

Kritiserte Obama Ordene kom i en 30 minutter lang versjon av låta «Words I Never Said», som var omskrevet for anledningen. Lupe Fiasco kommenterte at han selv ikke hadde stemt på Obama, og brukte også anledningen til å rette kritikk mot president Obamas håndtering av krigen på Gaza.

- Gazastripen ble bombet, og Obama sa ikke en dritt. Derfor stemte jeg ikke på ham, ei heller den neste, rappet Fiasco, ifølge Los Angeles Times.

Skandalen fant sted på en innsettelsesfest søndag kveld i Washington DC, kun et steinkast fra Det hvite hus.

Og arrangørene var tydelig ikke spesielt fornøyd med at Fiasco tok seg noen kunstneriske friheter.

- Handlet ikke om mening Da Fiasco nektet å avslutte sangen og begynne på en ny, ble mikrofonen hans skrudd av, og sikkerhetsvakter kastet ham av scenen, melder the Guardian.

I en offisiell uttalelse hevder arrangørene at de valgte å avbryte opptredenen på grunn av protester fra salen:

- Vi er sterke forkjempere for ytringsfrihet, og fri politisk tale. Dette handlet ikke om hans meninger. Men etter en bisarr, gjentakende opptreden, som førte til høylytte protester fra publikum, valgte arrangørene å gå videre til neste opptreden, uttaler arrangøren Hypervocal.

- Obama er terrorist Hypervocal har også en annen versjon av hvordan konserten ble avbrutt. Ifølge Los Angeles Times, hevder nemlig arrangørene at Fiasco forlot scenen frivillig.

Men at Lupe Fiasco er kritisk til Obama, burde ikke komme som en stor overraskelse.

I et intervju med CBS News har han tidligere sagt følgende:

- Den største terroristen er Obama og USA. Jeg forsøker å bekjempe den terrorismen som faktisk forårsaker andre former for terrorisme, sa Lupe Fiasco, ifølge Los Angeles Times.

INNSATT FOR ANDRE GANG: President Barack Obama og førstedame Michelle Obama deltok på et offisielt ball i forbindelse med innsettelsen av Obama som president på mandag. AFP PHOTO/Jewel Samad/NTB Scanpix
INNSATT FOR ANDRE GANG: President Barack Obama og førstedame Michelle Obama deltok på et offisielt ball i forbindelse med innsettelsen av Obama som president på mandag. AFP PHOTO/Jewel Samad/NTB Scanpix Vis mer