Denne reklamen møter turistene når de kommer til Oslo

- Får nordmenn til å framstå som udanna, slibrige og sexgale mennesker, sier Visit Norway.

ADVARER TURISTENE: 7-Eleven har nå kommet med en reklame hvor de advarer turistene om at Norge er på klamydia-toppen i Europa. Hva mener turistene - og nordmennene selv? Video: Lars Eivind Bones / Reporter: Frida Andersen Vis mer Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

- Da vi så dette så tenkte vi «nei, dette var litt av en måte å fremstille nordmenn på», sier Stein Ove Rolland, som jobber som markedsutvikler i Visit Norway. Han er oppgitt over 7-Elevens nye reklamekampanje.

Denne sommeren er det nemlig en plakat med to smilende, bunadskledde mennesker med teksten «Welcome to Norway! The land of chlamydia.» som møter turistene på Oslo S.

Sex og samfunn jubler

Reklamestuntet, som har som mål å selge flere kondomer, får Tore Holte Follestad, assisterende daglig leder i Sex og samfunn, til å juble.

- Dødsgøy! Den er gøyal, kreativ og positiv.

Han sier til Dagbladet at dette er en kampanje Helsedirektoratet burde lagd selv.

- Jeg synes den formidler et viktig budskap på en ikke-fordømmende måte, og den blir lagt merke til.

Han mener også at 7-Elevens reklamekampanje har helt rett i at vi er et klamydialand.

- I 2016 ble det diagnostisert over 26 000 klamydiatilfeller i Norge, og nordmenn er heller ikke flinke til å bruke kondom. Konsekvensene kan være ubehag, svie og i verste fall kan det medføre til nedsatt fertilitet. I tillegg kan du smitte andre og bli mer utsatt selv for andre seksuelle overførbare infeksjoner.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer