Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

- Denne rollen vil åpne mange dører for meg

Kristofer Hivju (33) bekrefter «Game of Thrones»-rolle.

FRA TRONDHEIM TIL TORMUND: Den Trondheim-bosatte skuespilleren Kristofer Hivju har fått rollen som Tormund Giantsbane i HBO-serien «Game of Thrones». Foto: Ole Morten Melgård / Dagbladet
FRA TRONDHEIM TIL TORMUND: Den Trondheim-bosatte skuespilleren Kristofer Hivju har fått rollen som Tormund Giantsbane i HBO-serien «Game of Thrones». Foto: Ole Morten Melgård / Dagbladet Vis mer

(Dagbladet): Kristofer Hivju (33) er i vinden om dagen.

Neste år er han aktuell i storfilmen «After Earth», der filmstjerna Will Smith og sønnen Jaden (13) spiller hovedrollene, og fikk også en smak av Hollywood med sin rolle i «The Thing».

Og Hollywood-eventyret får ikke sitt punktum her for Oslo-mannen.

Bekrefter rollen Dagbladet meldte lørdag at nordmannen har fått en rolle i den populære, amerikanske fantasy-serien «Game of Thrones», ifølge nettstedet Entertainment Weekly.

Nå bekrefter Hivju det selv overfor Dagbladet.

- Det var helt fantastisk å få denne rollen! Det er en rolle jeg vil få stor glede av å gjøre og som vil åpne mange dører for meg, sier Hivju, som gleder seg stort til å være en del av «Game of Thrones»-universet.

- En kompleks mann I seriens tredje sesong skal Hivju spille krigeren Tormund Giantsbane, som er «skremmende og sterk, med en stor bygning og skjegg» ifølge nettstedet.

- Det er jo meg! ler Hivju, og fortsetter:

HAR SPILT: Sean Bean hadde en rolle i seriens første sesong. Foto: AP Photo / HBO / NTB Scanpix
HAR SPILT: Sean Bean hadde en rolle i seriens første sesong. Foto: AP Photo / HBO / NTB Scanpix Vis mer

- Han er en meget kompleks mann med mange sider. Det blir spennende å spille ham.

- Satt spikra Akkurat nå er Hivju i gang med research-arbeidet, og leser gjennom tusenvis av sider av George R.R. Martins «Song of Ice and Fire»-bøker, bokserien serien baserer seg på.

Fra før av er skuespilleren stor tilhenger av «Game of Thrones».

- Jeg satt spikra foran skjermen i sesong én. Det er et skapt univers, men som samtidig finner sted i fortida. Jeg er rett og slett en stor beundrer av serien, og synes det er én av de beste.

Fikk tilbud av Ben Stiller Hivju har også blitt tilbudt en rolle til filmen «The Secret Life of Walter Mitty» av Hollywood-skuespiller og -regissør Ben Stiller.

- Jeg har veldig lyst til å gjøre den rollen. Ben Stiller er en fantastisk regissør og skuespiller. Nå håper jeg bare timeplanen går opp, sier Hivju.

For i tillegg til å være skuespiller med flere utenlandsprosjekter på gang, er Hivju familiemann og far til to små barn.

- Jeg er nordmann. Jeg har familie og barn i Norge. Jeg bor i Norge og jobber hovedsakelig i Norge, og kommer til å gjøre mange spennende prosjekter her framover, sier skuespilleren som er bosatt i Trondheim sammen med kjæresten Gry og barna Silja (4) og Nord (3).

Strålende kombinasjon Å kombinere familielivet med yrket går ifølge Hivju strålende.

NY KOLLEGA: Peter Dinklage spiller Tyron Lannister i «Game of Thrones». Foto: AP Photo / HBO / NTB Scanpix
NY KOLLEGA: Peter Dinklage spiller Tyron Lannister i «Game of Thrones». Foto: AP Photo / HBO / NTB Scanpix Vis mer

- Kjæresten min, Gry, backer meg opp og jeg backer henne opp. Det blir et slags familieprosjekt. Under innspillinga av The Thing var familien med og støttet meg. Jeg er dypt takknemlig over at kabalen går opp, sier han.

Hivju jobber kontinuerlig med å se på prosjekter som er spennende og går hyppig på auditions, uten å ville avsløre flere detaljer rundt det.

- Men akkurat nå forbereder jeg meg til «Game of Thrones»-rollen og på å gjøre den bra. Dette er en stor mulighet, og det blir gøy, sier Hivju.

Langtidsrykte Det er lenge siden ryktene om «Game of Thrones»-rollen først oppstod. I NRK-programmet «Lindmo» i mai hintet Hivju frampå at det ryktene muligens hadde en rot i virkeligheten.

- For to timer siden ringte de meg og var kjempebegeistret og ville ha meg videre. Så nå er plutselig ryktet blitt sant, sa Hivju i «Lindmo».

33-åringen er imidlertid ikke den første nordmannen til å spille i «Game of Thrones», som er basert på bokserien «Song of Ice and Fire» av George R.R. Martin. Fra før har også Amrita Acharya fra Tromsø hatt en liten rolle.

BLIR I NORGE: Skuespiller Kristofer Hivju understreker at han, til tross for at han påtar seg utenlandsoppdrag, blir boende i Norge og vil fortsette å jobbe i hjemlandet framover. Foto: Stella Pictures
BLIR I NORGE: Skuespiller Kristofer Hivju understreker at han, til tross for at han påtar seg utenlandsoppdrag, blir boende i Norge og vil fortsette å jobbe i hjemlandet framover. Foto: Stella Pictures Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media