Denne science fiction-filmen er spilt inn i Norge

Scener fra Valldalen på Sunnmøre.

(Dagbladet): Onsdag ble første trailer på science fiction-filmen «Ex Machina» sluppet.

Det er engelske Alex Garland som står for regi, hvor han kanskje er mest kjent som forfatteren bak den populære romanen, «The Beach», som senere ble filmatisert med Leonardo DiCaprio i hovedrollen.

Traileren viser blant annet naturskjønne omgivelser fra Norge, der scenene er spilt inn i Valldalen på Sunnmøre.

Fikk hovedroller Ifølge Filtermagasin, ble det brukt totalt seks uker i fjor høst på å spille inn naturbildene. 

Det er Oscar Isaac og Domhnall Gleeson som har kapret hovedrollene. Isaac er kanskje best kjent for sine roller i filmene «Drive» og «Robin Hood».

Gleeson har blant annet spilt i «Harry Potter» og «True Grit». Forutenom de to mannlige rolleinnehaverne, er også svenske Alicia Vikander med som skuespiller.

- Trippy og psykedelisk Filmen beskrives som en thriller, og skal vise skillet mellom mennesker og roboter. Med på prosjektet var også det norske produksjonsselskapet Loopfilm AS.

- Du har to karer, en kvinnelig robot og en kvinne, og hva som skjer med de fire mens de prøver å finne ut om roboten har en samvittighet eller ikke. Og utforskingen av maskinens samvittighet fører til at de må utforske sin egen. Derfra blir det trippy og psykedelisk, sier regissør Garland til Empire, ifølge Filtermagasin. 

Filmen er ventet å stå klar i januar til neste år.

SPILLER: Svenske Alicia Vikander spiller karakteren Ava. Foto: NTB Scanpix
SPILLER: Svenske Alicia Vikander spiller karakteren Ava. Foto: NTB Scanpix Vis mer