Denne serien slo tidligere NRK-rekorder

Serien «Unge lovende» gjør suksess og er blitt NRKs mest sette dramaserie på nett.

POPULÆR TRIO: (Fra venstre) Gine Cornelia Pedersen, Siri Seljeseth og Alexandra Gjerpen spiller hovedrollene i NRK-serien «Unge lovende». De har blitt populære på nett-tv. Foto: Eirik Evjen / NRK
POPULÆR TRIO: (Fra venstre) Gine Cornelia Pedersen, Siri Seljeseth og Alexandra Gjerpen spiller hovedrollene i NRK-serien «Unge lovende». De har blitt populære på nett-tv. Foto: Eirik Evjen / NRK Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

TV-serien Unge lovende ble hyllet av både publikum og kritikerne lenge før den kom på TV.

Statskanalen la serien ut på nett før den gikk på TV, og det har fungert akkurat slik de ønsket, skriver VG.

Med et snitt på 170.000 seere på nettet - 2.000 flere enn «Kampen om tungtvannet» - har den satt ny rekord for dramaserier på NRK.

- Vi lever i en tid hvor unge mennesker ser mindre drama på vanlig TV. Tallene for «Unge lovende» viser at to av tre seere på nett er under 40 år. Samtidig viser seertallene for vanlig TV at det er de eldre seergruppene som har sett «Unge lovende» lineært, sier analysesjef Kristian Tolonen i NRK.

Riktignok må serien se seg slått langt ned i støvlene av tungtvannssabotørene når det gjelder god, gammeldags TV-titting. I snitt benket 1,4 millioner seg foran skjermen for hver episode av «Kampen om tungtvannet», mens «Unge lovende» har hatt mellom 298.000 og 374.000 seere.

- Men vi ser også at seingen på nett-TV øker i forbindelse med visning på vanlig TV. Det kan virke som om folk får seg en liten påminnelse, sier Tolonen.

(NTB / Dagbladet)

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer