Denne siloen endret valget

Protestene mot kunstsiloen i Kristiansand har ført til rekordoppslutning om kontroversielle Vidar Kleppe. Slik vil han prøve å bruke sin nyvunne makt til å stoppe prosjektet.

STERKE FØLELSER: Debatten har rast om Kristiansand skal bruke skattepenger på å gjøre denne siloen til et kunstmuseum. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix
STERKE FØLELSER: Debatten har rast om Kristiansand skal bruke skattepenger på å gjøre denne siloen til et kunstmuseum. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Protestene mot den vedtatte kunstsiloen i Kristiansand har vært massive. Den gamle kornsiloen skal bygges om for å huse kunstsamlingen som milliardær Nicolai Tangen har gitt til fødebyen Kristiansand.

Prislappen kommer til å bli rundt 610 millioner kroner, i et spleiselag mellom blant andre kommunen, fylkeskommune, staten og Tangen selv.

De to partiene som har tatt mest tydelig til orde mot kunstsiloen har fått kraftig uttelling ved valget.

Partiet Demokratene, ledet av tidligere Frp-politiker Vidar Kleppe, ser ut til å få hele 13,5 prosent av stemmene i sørlandskommunen, og ble med det kommunens tredje største parti etter Arbeiderpartiet og Høyre.

Mens det nye protestpartiet Tverrpolitisk Folkeliste (TVP) ser ut til å få 5,5 prosent av stemmene.

- Ta regningene sjøl

Nå vil begge partiene gjøre sitt for å stikke kjepper i hjulene for kunstsiloen. Demokratenes Vidar Kleppe hevder kommunen har overkjørt folket i kunstsilosaken.

- Det har vært et relativt hardt ordskifte til å være Sørlandet. Trauste, gode sørlendinger pleier ikke å ta så hardt i. Nå har kommunen fått klar beskjed fra borgerne, sier Vidar Kleppe til Dagbladet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer