DEBATT

Boligkjøp:

Denne sommeren har du gode forutsetninger for å gjøre et boligkupp

Men pass deg for fellesferiens boligfelle.

BOLIGKJØP I FERIEN: Mange av de som ikke fikk kjøpt seg bolig i juni håper kanskje på å gjøre et kupp i juli, skriver Elin Reitan. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB Scanpix
BOLIGKJØP I FERIEN: Mange av de som ikke fikk kjøpt seg bolig i juni håper kanskje på å gjøre et kupp i juli, skriver Elin Reitan. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert

For første gang i år falt boligprisene. Sammenlignet med juni måned i fjor var den nominelle nedgangen på en prosent. Det viser tall Eiendomsverdi har utarbeidet for Eiendom Norge. Dette var på ingen måte overraskende, for normalt sett er prisutviklingen mer moderat i juni.

Det var imidlertid noe mer unormalt over antallet boliger som ble solgt denne måneden. Det har nemlig aldri blitt solgt så mange boliger i en enkeltmåned som i juni i år. Tilbudet var også høyere enn normalt, og markedet absorberte de mange boligene som ble lagt ut for salg og bidro til toppnoteringen.

Mange av dem som ikke fikk kjøpt seg bolig i juni håper kanskje på å gjøre et kupp i juli. For mange tenker nok at de kan gjøre et godt kjøp i en tid der mange er bortreiste på ferie.

Men selv om boligprisene normalt synker, og det stort sett er færre som jakter bolig i fellesferien har også tilbudet historisk sett vært lavere. Dette bidrar til å redusere sjansene for at du gjør et boligkupp i fellesferien.

Men i år kan situasjonen være litt annerledes.

Som nevnt har det aldri blitt solgt flere boliger i en enkeltmåned som i fjor, og tilbudet av boliger i juni var nesten 10 prosent høyere enn samme måned i fjor. Skulle tilbudet fortsetter å være stort også inn i fellesferien kan denne sommeren være et svært godt tidspunkt å kjøpe bolig på.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer