ANNONSESPØK: Denne spøken falt ikke i god jord hos alle som leste den. Foto: Privat
ANNONSESPØK: Denne spøken falt ikke i god jord hos alle som leste den. Foto: PrivatVis mer

Denne spøken skapte 200 ivrige telefonoppringninger og blest på sosiale medier

Knutemann Enesteiverden skulle bare spøke med kameratene sine. Da ringte en sint dame.

(Dagbladet): - Hun var så forbanna, og trodde at jeg virkelig hadde tatt bøker fra biblioteket og gitt dem i julegave. Jeg kom ikke til orde før hun la på, sier Knutemann Enesteiverden lattermildt.

59-åringen fra Narvik refererer til en episode han opplevde etter å ha postet en notis, som var ment som en spøk, i avisen Fremover.

Enesteiverden ville spøke litt med bytting av julegaver under de første januardagene. Dette ble ikke tatt godt i mot av en dame, som ringte Enesteiverden i for å skjelle ham ut.

- Det gikk ikke an å gjøre noe sånt, tenk å stjele bøker fra biblioteket, sa hun til meg, forklarer spøkemakeren.

- Tatt helt av «Til dere som fikk bøker av meg til jul, husk at siste innlevering på biblioteket er 10. januar. Godt nytt år! Knutemann», står det under tapt og funnet-seksjonen.

Notisen ble skrevet da Enesteiverden var på fest. Det han først tenkte skulle være en annonse for å takke dem som hadde gitt ham julegaver, ble heller til noe helt annet for morohetens skyld.

Som følge av dette, har han mottatt hele 216 telefoner hittil, kun med positive tilbakemeldinger, sett bort ifra den ene utskjellingen.

- Det har jo tatt helt av på Facebook med delinger og telefonsamtaler, ler Enesteiverden, som til daglig driver eget firma med opplæring i håndtering av anleggsmaskiner.

Ment som et hint Annonsen var ment som en spøk, men også som et hint til de kompisene av ham som har lånt verktøyet hans. Et utall delinger av annonsen på Facebook måtte til for å få verktøyet tilbake, i hvert fall noe av det.

- Det har begynt å komme tilbake noe verktøy så vidt det er, sier mannen med det unike navnet.

For et par år tibake byttet han navn fra Knut Erik Olsen for ikke å bli forvekslet i vennegjengen.

- En kompis av meg het akkurat det samme, og jeg ble alltid kalt for «Knutemann». Etter et gutteparty foreslo vennene mine at jeg skulle bytte til kallenavnet mitt. Etter dette ble jeg kontaktet av VG som påsto at jeg var den eneste i verden med dette navnet. Dermed ble også etternavnet byttet til «Enesteiverden». Derfor heter jeg Knutemann Enesteiverden, sier spøkefuglen.

SPØKEFUGL: Knutemann Enesteiverden har fått flere på Facebook til å dra på smilebåndet i disse dager. Foto: Privat
SPØKEFUGL: Knutemann Enesteiverden har fått flere på Facebook til å dra på smilebåndet i disse dager. Foto: Privat Vis mer