Facebook-sensur

Denne statuen ble for «seksuell» for Facebook

Facebook blokkerte foto av Neptun-statue i bronse. 

FACEBOOK-BRÅK: Denne statuen av den havguden Neptun ble for sterk kost for Facebook. Foto: Elisa Barbari
FACEBOOK-BRÅK: Denne statuen av den havguden Neptun ble for sterk kost for Facebook. Foto: Elisa Barbari Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): En av Italias nasjonalskatter har nå vist seg å bli for drøy for Facebook. Det melder CNN.

Historiker og skribent Elisa Barbari ble overrasket da hun fikk beskjed fra Facebook om å fjerne bildet av den romerske guden Neptun fra sin Facebook-side «Stories, curiosities and views of Bologna», hvor hun deler historiske fakta og annen informasjon om byen.

Da hun prøvde å laste opp bildet fra sin personlige samling av «Fontana di Nettuno», ble bildet automatisk blokkert med begrunnelsen om at det var for seksuelt.

Neptun-statuen, som nå står på Piazza del Nettuno i Bologna, ble laget av Jean Boulogne, også kjent for Giambologna, på midten av det 16.århundret.

Ikke første gang

Det er ikke første gang det blir bråk rundt Facebooks sensur av bilder. Da forfatter Tom Egeland i slutten av august i fjor delte det ikoniske krigsbildet av Kim Phuc, som flyktet Napalm- bomber under Vietnam-krigen, var det starten på en stor aksjon.

Facebook sensurerte bildet fordi de mente det ikke går an å skille bilder av nakne barn i forskjellige situasjoner.

Aftenposten ryddet forsiden til et personlig brev fra avisens sjefredaktør, direkte stilet til Facebooks-sjef Mark Zuckerberg.

Også statsminister Erna Solberg delte sin støtte til Aftenpostens kritikk av Facebook-sensuren og delte det ikoniske bildet på sin Facebook-side.

- Ikke noe vulgært i kunstverk

Barbari er sjokkert over at Facebook velger å sensurere renessansestatuen.

- Statuen blir vist bakfra. Det er ikke en gang et nærbilde. Det er idiotisk, sier hun til CNN.

Hun forteller at hun først ble sinna over å bli blokkert.

- Deretter ble jeg overrasket. Jeg kan ikke skjønne hvorfor de ikke vil klargjøre dette ytterligere. Det er absurd.

Barbari har selv vært aktiv i å varsle Facebook om upassende innhold, som falske nyheter og innlegg som viser vold mot dyr.

- Det er dette som bør bli sensurert, ikke kunst. Jeg vet ikke hva jeg skal tenke. Det er ikke noe vulgært i et kunstverk, sier hun.

Blokkerte bildet

Etter å ha utfordret Facebook på avgjørelsen, mottok Barbari dette svaret fra Facebook, ifølge CNN:

'Bruken av bilder eller video av nakne kropper er ikke tillatt selv om de blir brukt i kunstneriske eller i utdanningsøyemed'.

Facebook beklager

Ifølge CNN kan det se ut som om Facebook har forandret mening etter oppmerksomheten som kom etter sensuren av Barbaris bilde.

I en uttalelse til CNN skriver Facebook at det behandles millioner av bilder hver uke.

' I noen tilfeller gjør vi feil når vi blokkerer bilder. Dette bildet bryter ikke med våre retningslinjer. Vi beklager dette og har tillatt bildet'.

Barbari har så langt ikke hørt noe mer om bildet blir tillatt på Facebook, men sier det blir en lykkelig slutt dersom Facebook snur i saken.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer