Denne stripa ble historisk. Nå er det 20 år siden den ble tegnet

Det feires med stor utstilling.

DEN ALT ANNET ENN SPEDE STARTEN: I begynnelsen var Pondus tjukkere og lavere enn han ble etterhvert. Dette er den aller første Pondus-stripa, som Frode Øverli tusjet i 1995.
DEN ALT ANNET ENN SPEDE STARTEN: I begynnelsen var Pondus tjukkere og lavere enn han ble etterhvert. Dette er den aller første Pondus-stripa, som Frode Øverli tusjet i 1995. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Fram til slutten av nittitallet var Norge et utviklingsland på avistegneseriefronten.

Det eneste som ble trykket var syndikerte utenlandske striper som med hederlige unntak hadde umiskjennelig samlebåndspreg og heller ville resirkulere en gammel vits hundre ganger enn å begå dødssynden ved å trykke noe som i verste fall kunne provosere en leser ett eller annet sted.

Nybrottsarbeid Så dukket Pondus opp - en fotballelskende familiefar som slo inn dørene for en hel generasjon nye serieskapere som etterhvert skulle komme på trykk i både nasjonale og internasjonale aviser. Og først ute med å trykke Pondus var Dagbladet.

- Det var nybrottsarbeid å få kranglet en norsk serie inn i en større avis. Dagbladet skal ha all ære for å stå på bresjen med sin tegneseriekonkurranse, som hadde som mål å løfte fram nye norske serier, sier mannen bak - Frode Øverli.

Han startet karrieren med hakket grovere humor i det Mad-inspirerte norske bladet Pyton, som gikk inn i 1996. Da hadde Øverli allerede tegnet den første Pondus-stripa, som karakteristisk nok utspiller seg på en badevekt og feirer 20-årsjubileum i år.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer