Denne tjukkasen er ikke Michael Moore

Tør du se litt republikansk humor?

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): At Hollywood er befolket av en gjeng liberale softies er for lengst slått fast - og før valget i USA oversvømmes kinoene av filmer med tilsvarende politisk innhold.

Men én politisk film skiller seg kraftig ut. Komedien «An American Carol» tar nemlig sikte på å appellere til republikanske kinogjengere.

- Dette er et av de mest uvanlige valgene i vår levetid, og Palin har tilført enda mer energi. Jo mer folk snakker om valget, desto bedre vil vår film gjøre det, sier filmskaper David Zucker til Reuters.

«Frasier» spiller

Zucker er hjernen bak «Mannen med den nakne pistol»-filmene i tillegg til de seinere filmene i «Scary Movie»-serien (sjekk for øvrig ut dette klippet for å se hvordan det går når Zucker lager politisk reklame).

«An American Carol» er en komedie i samme massivt overtydelige stil som de tidligere nevnte. Her får du møte Michael Moore-kopien Michael Malone - en overvektig, selvrettferdig aktivist som kjemper for å avskaffe nasjonaldagen.

Men en dag kommer George Washington, George S. Patton og John F. Kennedy på ublidt besøk for å få ham til å revurdere sitt syn på Amerika.

Filmen - der kjente konservative skuespillere som Kelsey Grammar og Jon Voight også spiller - hadde premiere på republikanernes landsmøte, og skal ha fått en svært positiv mottakelse.

Denne tjukkasen er ikke Michael Moore

Splitter folket

Zucker mener de politiske filmene fra Hollywood er for like, og at man undervurderer konservative kinogjengeres kjøpekraft.

- Publikummet for en film som «An American Carol» er undervurdert av Hollywood. Drøyt 150 millioner folk kan potensielt like den, mens 150 millioner vil hate den, sier han til Reuters.

Nå skal det også sies at den politiske filmen - uansett i hvilken retning sympatien rettes - har slitt med å finne et publikum de siste par årene.

Filmer som «In The Valley of Elah», «Rendition» og «Stop-Loss» er blant filmene som mer eller mindre har floppet i form av kroner og øre.

Store forventninger til «W»

Likevel ser ikke det ut til å stoppe den politiske bølgen av filmer også denne høsten.

Det er for eksempel knyttet store forventninger til Oliver Stones uautoriserte George W. Bush-biografi «W».

- Bush ble knapt nevnt på republikanernes landsmøte. Det er fascinerende, uttalte Stone nylig til New York Times.

Andre nye politiske filmer er «Religulous» - dokumentaren om religion laget av «Borat»-regissør Larry Charles og komiker Bill Maher.

«Body of Lies» er Ridley Scotts terrorthriller med Russell Crowe og Leonardo DiCaprio, mens Michael Moore slipper sin nye dokumentar rett på nett for gratis nedlasting fra 23. september.

Verdt å nevne - selv om den kommer etter valget - er også Ron Howards «Frost/Nixon» - om talkshowverten David Frosts intervju med den skandaliserte presidenten.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer