Denne Turboneger-teaseren ble for drøy for Facebook og Instagram

Fjernet grunnet nakenhet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Da Turboneger skulle laste opp en teaser for den kommende singelen «Special Education» på Facebook og Instagram i går, opplevde bandet å bli stoppet i døra.

Snutten på cirka 30 sekunder viser en video hvor bandet spiller live, samt en naken rumpe.

Sistnevnte motiv er også utgangspunkt for coveret på den kommende singelen.

- Vi hadde lyst til å lage et vakkert cover med en rumpe, også har de valgt å bannlyse den. At man klarer å bli bannlyst på internett i 2016, varmer et gammelt rockehjerte, sier Turboneger-bassist Thomas Seltzer til Dagbladet.

- Helt fantastisk Det er en kjent sak at både Facebook og Instagram har en rekke retningslinjer og vilkår som brukerne må forholde seg til. Likevel forklarer Seltzer at de ikke så dette komme.

- Det som er litt søtt å tenke på er at av alt det som finnes på internett, så velger de å stoppe et bilde av en rumpe. Det er jo helt fantastisk.

På Facebooks egne sider står blant annet dette under bolken med «Forbudt innhold»:

«Sexrelatert innhold. Dette omfatter nakenhet, skildringer av personer i pikante eller dristige stillinger eller aktiviteter som henspiller på sex. Bilder kan ikke være overdrevent seksuelle, antyde nakenhet, vise for mye hud eller utringning eller fokusere unødig på kroppsdeler - selv om dette gjøres i kunstnerisk eller pedagogisk øyemed.» 

- Tillates ikke På tross av at videoen har fått ligge på Turbonegers offisielle Instagram-side, ble den fjernet da både Seltzer og Tony Sylvester lastet den opp på sine profiler. Under retningslinjene til Instagram, står det:

«Vi vet at folk av og til har lyst til å dele kunstneriske eller kreative bilder som viser nakenhet, men av en rekke grunner tillater vi ikke nakenhet på Instagram. Dette omfatter bilder, videoer og en del digitalt opprettet innhold som viser seksuell omgang, kjønnsorganer og nærbilder av helt nakne rumpeballer.»

BANNLYST TEASER: Denne uken lanserer Turboneger singelen«Special Education». Fra venstre: Tommy Akerholdt aka Tommy Manboy, Knut Schreiner aka Euroboy, Tony Sylvester aka Ceasar Proud, Rune Grønn aka Rune Rebellion, og Thomas Seltzer aka Happy-Tom.
Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
BANNLYST TEASER: Denne uken lanserer Turboneger singelen«Special Education». Fra venstre: Tommy Akerholdt aka Tommy Manboy, Knut Schreiner aka Euroboy, Tony Sylvester aka Ceasar Proud, Rune Grønn aka Rune Rebellion, og Thomas Seltzer aka Happy-Tom. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix Vis mer

Turboneger-gitarist Knut Schreiner er i likhet med Seltzer noe overrasket over at teaseren ble stoppet. Likevel er han ved godt mot.

- Jeg trodde ikke det ville skape utfordringer. Låta har jo en slags ungdomsskole-tematikk, og vi ville gjerne ha et plateomslag med noe som ungdomsskolegutter liker, sier han lattermildt.

- Kan være løsningen Hvorvidt bandet kommer til å gjøre endringer med teaseren, gjenstår å se.

- Dette minner litt om Spinal Tap, som hadde en plate tittulert «Smell the Glove». Omslaget ble forbudt, da plateselskapet deres mente coveret var for sexistisk. Da svarte bandet med «What's wrong with being sexy?». De forsto ikke betydningen av sexisme. Løsningen ble at de gikk for et helsvart cover, så det kan eventuelt være løsningen vår også, sier han og ler.

Rumpeballer eller ei - Turboneger skal uansett slippe singelen førstkommende fredag.

- Da slippes den digitalt, på singelplate, og ikke minst på kassett. Det gjøres for øvrig i samarbeid med verdens ledende plateselskap i moderne garasjerock-sjanger, Burger Records, sier Schreiner.

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer