Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Meninger

Mer
Min side Logg ut

Denne typen oppslag vil kanskje på sikt redde landets papiraviser

Sjekk hva Nationen, Dagbladet, Aftenposten, Nordlys etc. vil satse på for å selge flest mulig aviser fram til 2020

FAKSIMILE AV BERGENSAVISEN, 19. mai. Litt uskarpt fordi denne saken er delikat, 
FAKSIMILE AV BERGENSAVISEN, 19. mai. Litt uskarpt fordi denne saken er delikat,  Vis mer
Meninger
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Bergensavisen hadde et spennende oppslag 19. mai, «Dro på fest og kom hjem som muslim». Her har vi et godt utgangspunkt for sobre oppslag i mange av landets aviser i framtida. Dette kan faktisk bli redning til mange papiraviser, vi som kanskje er i ferd med å klikke oss til halvdøde og litt for sløve.

Derfor støttes nesten alt som kan redde den særs truede papirarten bestående av bokstaver og fotografier – en fåfengt kamp selvsagt – men vi ser fram til et knippe godbiter de neste åra: Våre flinke venner innenfor siste nytt fra ulv, kønn og fjøs, Nationen, kan smekke til med «Elverumsing dro på beverjakt og KOM HJEM SOM GAMMEL GRIS». Dagens Næringsliv: "Røkke dro med helikopter til Røa OG KOM HJEM MED SUSHI".

Aftenposten vil nok bruke litt mer tid, men når denne farsotten nesten er over, og landets venstrevridde aviser satser på noe helt annet igjen, vil de nok slå til med en personlig vri: «Eilertsen dro på fest OG KOM HJEM SOM STANGHELLE». På Sørlandet er det også mange muligheter for vekst innenfor papiret til noble Fædrelandsvennen: «Poet dro på fest OG KOM HJEM SOM KRIMFORFATTER». Delikat sak som nok vil få blyge sørlendinger både til å rope på makrellen og martellen. Innenfor avdelingen aviser med sterk tro må vi ikke glemme Vårt Land: «Vikarprest dro på gudstjeneste og KOM HJEM SOM HEDNING». Namdalsavisa «Bjarne dro på Høyre-fest OG KOM HJEM MED SKATTELETTE».

Min lokalavis, Eidsvold Blad, kan også komme til å bli større enn Romerikes Blad med saker som dette: "Dro på dansefest på Dal OG KOM HJEM MED TO KLOKKER OG EN BLÅVEIS".

VG vil nok kanskje heve seg over denne formen for moderne journalistikk, men det kan jo tenkes at de slå opp

«Erna og Sindre dro på fest OG KOM HJEM SOM DONALD OG MELANIA TRUMP». Avisa for alle utenfor ring 2 og 3, Nordlys, har alle muligheter for å sette rekord i antall solgte aviser: «Egon dro på fiske OG KOM HJEM SOM FLYTTSAME». (Ja, her opererer vi et farlig farvann). Hamar Arbeiderblad er også gode på Hedmark: «Dommer Edvardsen dro til NFF OG KOM HJEM UTEN FLØYTE til kirkekaffen».

Dagbladet? Nei, vi holder da ikke på med slikt. Men, bi nå litt, hva er oppslaget i morgen?: «Skei Grande dro på karskparty OG KOM HJEM LANGT UNDER SPERREGRENSEN». Dagavisen og Klassekampen? Nei, de skriver bare om de viktige tingene fra verden og slikt. Morgenbladet derimot: "Hipster dro til frisøren OG KOM HJEM MED PRESSESTØTTE", subtilt og bra som vanlig.

Hele Norges coronakart