Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Denne uka koker hele Norge av jazz-musikk

Wandrups utvalgte: Polsk stjerne til Oslo fredag.

GULLPLATE: Wojtek Mazolewski Quintet solgte til gull i Polen i fjor med plata "Polka". Fredag kommer de til Cosmopolite i Oslo. Kvintetten består av Wojtek Mazolewski på bass, Oscar Torok på trompet, Marek Pospieszalski på saksofon, Joanna Duda på piano og keyboards og Qby Janicki på trommer.
GULLPLATE: Wojtek Mazolewski Quintet solgte til gull i Polen i fjor med plata "Polka". Fredag kommer de til Cosmopolite i Oslo. Kvintetten består av Wojtek Mazolewski på bass, Oscar Torok på trompet, Marek Pospieszalski på saksofon, Joanna Duda på piano og keyboards og Qby Janicki på trommer. Vis mer

KONSERT/CD: Denne uka koker Norge av jazz. Det dunker i basser og tuter i horn over hele landet. Vokalister vræler og batterister banker og slår på livet løs. Vinterjazz 2016 startet rett før helgen og varer til søndag.

Lørdag når uka klimaks med 22 arrangementer å velge mellom - landet rundt.

Artister som Vigleik Storaas, Staffan William-Olsson, Anne Marie Giørtz, Bjørn Alterhaug, Silje Nergaard, Arild Andersen og Live Maria Roggen er blant artistene som sørger for svingende kuldegrader i kongeriket.

Fra Trondheim til Mandal, fra Gjøvik til Haugesund; jazz kjenner ingen geografiske grenser. Sjekk www.vinterjazz.no.

Cosmopolite i Oslo dukker torsdag pianisten Tord Gustavsen, batteristen Jarle Vespestad og den afghansktyske vokalisten Simin Tander opp og introduserer den ferske plata «What Was Said», et fabelaktig prosjekt, distinkt og poetisk, varsomt, kjælent, mykt som nysnø.
 
Fredag kommer den polske bassisten Wojtek Mazolewski til Cosmopolite med sin kvintett.

På plata «Polka» viser de sin bredde; fra det stillferdig hjertepulserende til storfelte sammenstøt mellom trompet og saksofon, fra egne låter til dynamiske covere av Nirvana og Rage Against The Machine.

En ny triumf for det strålende jazzlivet i Polen.