Denne uken vil Julian Assanges skjebne trolig forsegles. Norske medier har sluttet å bry seg

Sluttspillet om Wikileaks-grunnleggeren skjer nå.

OMSTRIDT REDAKTØR: Julian Assange sitter i diplomatisk asyl i Ecuadors ambassade i London, fordi han frykter å bli utlevert til USA, som anklager ham for offentliggjøring av hemmelige dokumenter. Norske medier har snudd ryggen til en viktig varsler, mener artikkelforfatter. FOTO: Dominic Lipinski / PA / NTB Scanpix
OMSTRIDT REDAKTØR: Julian Assange sitter i diplomatisk asyl i Ecuadors ambassade i London, fordi han frykter å bli utlevert til USA, som anklager ham for offentliggjøring av hemmelige dokumenter. Norske medier har snudd ryggen til en viktig varsler, mener artikkelforfatter. FOTO: Dominic Lipinski / PA / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

På et lite rom i Ecuadors London-ambassade, rett ved siden av det luksuriøse varemagasinet Harrods, sitter en kontroversiell redaktør internert på sjuende året. I 2012 søkte han tilflukt i ambassaden av frykt for å bli utlevert til USA. Siden han der ville risikere inhuman behandling, og i verste fall dømmes til døden, fikk han innvilget diplomatisk asyl.

Har du en aID-konto? Logg inn her
Du kan nå betale med

Med Dagbladet Pluss kan du dykke ned i en verden av eksklusivt innhold som berører, beriker og begeistrer

Kom tett på de sterke historiene. Bli med på innsiden og bak fasaden. Ta gode valg i hverdagen ved hjelp av våre tips, tester og guider.

29,-

1 uke

(Fornyes automatisk til 29,-/uke)

79,-

1 måned

(Fornyes automatisk til 79,-/mnd)
Billigst

179,-

3 måneder

(Fornyes automatisk til 179,-/kvartal)

Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.

Trygg betaling med:
ArtboardCreated with Sketch.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer