Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Pluss

Mer
Min side Logg ut
Du leser nå Dagbladet Pluss

Denne ungdomsboka har det som skal til for å slå an

Solid ungdomsbokdebut om mobbing, ensomhet og voksne som svikter.

DEBUT: Agnar Lirhus har skrevet flere kritikerroste bøker. Nå kommer hans første ungdomsroman. Foto Kurt T. Pedersen / Dagbladet
DEBUT: Agnar Lirhus har skrevet flere kritikerroste bøker. Nå kommer hans første ungdomsroman. Foto Kurt T. Pedersen / Dagbladet Vis mer

«I kveld skal du dø». Meldingen tikker inn på Mathildes mobil. Hun går i niende og er hakkekylling for jentene i klassen. Så hvorfor gå på skolen i det hele tatt? Mathilde finner ingen støtte: Moren sliter med omsorgen og skolen ser en annen vei. Trøsten finnes bare spillverdenen sammen med den ukjente vennen Xiu, og hos hunden Eddi. Men jentegjengen skyr ingen midler i mobbingen. Ingen er fredet, heller ikke kjæledyr.

God flyt

Lirhus har tidligere skrevet romaner og dikt og debuterte med barnebok i fjor. Hans første roman for ungdom handler om mobbing, ensomhet og voksne som svikter. Men også om å stå opp for seg selv. Tittelen peker mot dette og er en klar henvisning til det berømte sitatet fra Astrid Lindgrens «Brødrene Løvehjerte»: «Det er noen ting man bare må gjøre, selv om det er farlig – ellers er man ikke et menneske, bare en liten lort.»

VELKOMMEN TIL

Dagbladet Pluss

Takk for at du har kjøpt tilgang på Dagbladet Pluss
For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement
anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Du har allerede et gyldig abonnement.

For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement, anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Kjøpet ble avbrutt

Du valgte å kansellere kjøpet. Din konto ble ikke belastet. Vil du prøve igjen?