TV-anmeldelse: «What We Do In The Shadows» på HBO

Denne vampyrserien er vårens store latterkule

Finnes det egentlig noe mer selvhøytidelig enn vampyrer?

VAMPYRKOLLEKTIV: Den latterlig pompøse gjengen i «What We Do In The Shadows» er dine nye favorittvampyrer, mener Dagbladets tv-anmelder. Video: HBO Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

TV: Vi har alle vært der. Fjonget oss opp i vårt aller staseligste antrekk, og øvd i speilet på den ultimate kombinasjonen av iskaldt blikk og bakoverlent, men farlig positur. Aldri har vi sett mer mystiske og karismatiske ut. Men så kommer virkeligheten og gjør sitt, vinden ødelegger sveisen, antrekket mister fasongen, og det lidende tusenmetersblikket må vike for et blendende lysstoffrør eller gryende nys.

Å opprettholde en tidløs kulhet er en kunst forbeholdt øyeblikket. Mellom øyeblikkene kommer imidlertid hverdagen, og udødelige skapninger er forbannet med flere hverdager enn vi unner vår verste fiende.

Vampyrkollektiv

Dette er den briljant enkle og absurde observasjonen bak tulledokusåpen «What We Do In The Shadows», HBOs serieversjon av den new zealandske kultklassikeren med samme navn. Filmen blåste nytt, uhellig liv i mockumentary-sjangeren («This is Spinal Tap», «The Office») da den kom i 2014, og her som der følger vi hverdagslivet til et vampyrkollektiv fylt av de stusseligste blodsugerne du noensinne har møtt. Skjønt, de ville jo aldri i verden omtalt seg selv som stusselige, da hadde de jo ikke vært noe moro. Nei, her er livsløgn og pompøsitet slått sammen i skjønn, rasende festlig forening.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer