Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Denne versjonen av «Grevinnen og hovmesteren» har du neppe sett før

«Grevinnen og hovmesteren» kommer i ny drakt propfull av seriereferanser.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Netflix har gjort en nyinnspilling av slitesterke «Grevinnen og hovmesteren».

Strømmingstjenestens versjon er proppet så full av referanser til serier som «House of Cards» og «Narcos» at den mest påminner om en reklamefilm, men er likevel tro mot originalen, skriver nyhetsbyrået TT.

Så spørs det om det faller i smak hos det norske publikum. Å se hovmesteren James skjenke seg snydens full, er blitt en norsk juletradisjon. Rundt 1,4 millioner nordmenn ladet i år opp til julen med å se «Kvelden før kvelden» der sketsjen vises, melder NRK.

Sketsjen med hovmesteren og Miss Sophie har vært vist på NRK hver lillejulaften siden 1980. TV-sketsjen ble først produsert som det sveitsiske bidraget til Montreuxfestivalen i 1963. Den vises også i blant annet Finland, Tyskland, Estland, Færøyene, Østerrike, Sør-Afrika og Australia, men da på nyttårsaften.

I Sverige har sketsjen vært vist på SVT på nyttårsaften siden 1976. Sveriges Television skal visstnok først ha vegret seg for å vise sketsjen fordi de mente at hovmesterens drikking var umoralsk.

(NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!