- Denne videoen er typisk noe som kunne ha havnet på Ellen-show

Polititet i Telemarks Ylvis-parodi tar opp kampen med «Harlem Shake».

I en tilsynelatende storslått produksjon ment for visning på en intern fest gjør politiet i Telemark sin egen tolking av Ylvis-hiten «The Fox»: «The Cop».

Simon Klovning (18), én av to primus motorer bak videostuntet, forteller til Dagbladet at tilbakemeldingene har vært gode.

- Det er gøy at videoen har blitt populær i Norge. En kamerat av meg sto bak YouTube-sensasjonen «Harlem Shake», så jeg håper at min video kan følge i hans fotspor, forteller Klovning.

Ment til intern bruk - Det var jo egentlig en video som politiet skulle vise på en intern fest, men så ble den mye bedre enn planlagt, forteller medieelev  Klovning til Telemarksavisa.

Klarert fra øverste hold Videoen ble lagt ut på YouTube torsdag kveld, og fredag morgen hadde den drøyt 6.000 visninger. Ifølge Telemarksavisa har ledelsen ved politikamre klarert videoen. Avisa får opplyst at videoen er ment som et humoristisk blikk på polititilværelsen, og at den i utgangspunktet bare var ment å brukes på en intern fest.

- Det er en stund siden vi lagde den, og vi har vært usikre på om den kunne legges ut, for noen ville jo synes det er drøyt at politiet lager en sånn video. Men til slutt bestemte vi i samarbeid med politiet oss for at det ville vært morsomt om flere fikk se den, sier Klovning.

Politiets medhjelpere Klovning og Christian Lunde er elever ved Hjalmar Johansen videregående skole.

(Dagbladet, NTB)