Denne videospilleren er best i Norge

Dagbladet.no vant gull onsdag kveld.

(Dagbladet.no): Da Mediebedriftenes Landsforening og Magasin- og Ukepresseforeningen delte ut årets mediepriser i Bergen onsdag kveld, vant den nye videospilleren til Dagbladet.no gull i kategorien «Åpen klasse: innovasjon og nytenkning».

- Dette er veldig artig, spesielt fordi vi følte oss svært modige da vi satte igang arbeidet. Dagbladet.no har som mål å være best på video, og da må vi være det både på innhold og måten vi viser den fram på. Når vi nå vinner denne prisen er det viktig for oss, fordi den viser at vi har markert oss som nettopp det, sier Ole A. Werring, tv-ansvarlig i Dagbladet.no.

Werring synes også tidspunktet er stas:

- Det er bra å vinne en pris for innovasjon og nytenkning året etter at vi ble kåret til årets nettsted. Det viser at vi ikke er fornøyde og stagnerer, men hele tida utvikler oss videre.

Gjorde det selv

Bakgrunnen for Dagbladet.nos nye videospiller, var at den gamle hadde for mange begrensninger. Den var liten og manglet mulighet for 16:9, altså widescreen-format.

- Vi kikket andre steder etter en spiller vi kunne kjøpe, men fant ingenting som passet oss. Da undersøkte vi om det gikk an å bygge ut den vi allerede hadde, for deretter å utvikle spillerfunksjonaliteten selv. Det viste seg å være teknisk mulig, så da ble vi lystne på å lage akkurat spilleren vi ønsket oss, forteller Sondre Husby Rostad, webutvikler ved DB Medialab.

Husby Rostad påpeker at alle ansatte har samarbeidet om å utvikle den nye spilleren ved å komme med konstruktive tilbakemeldinger og ønsker.

- Vi ville at videospilleren skulle ha samme format som det store hovedbildet i saken, at det ikke skulle være noen forskjell på størrelsen. Det var utgangspunktet vårt, og det klarte vi å lage, sier Husby Rostad.

Større og bedre

Prosjektleder Werring trekker fram nettopp størrelsen som en grunn til suksessen.

- Spilleren er for det første stor og godt integrert i artiklene, for det andre er det navigasjon inne i selve spillerbildet, og for det tredje ligger også annonseproduktet inne i spilleren. Vi har fjernet den irriterende reklamen som tidligere lå først i videoen. Jeg håper og tror andre vil følge oss der, det er jo bedre både for brukeren og for annonsøren, mener Werring.

Flere mediehus har tatt kontakt for å kjøpe produktet og andre satt igang lignende forbedringer.

- Nå ser vi konkurrentene komme etter, og det betyr jo at vi har gjort noe rett, avslutter Sondre Husby Rostad, som legger til at webutviklerne stadig flikker videre for å holde spilleren i forkant av utviklinga.

Dagbladet.no vant ikke bare pris for videospilleren i kveld, det ble også sølv i kategorien «Nasjonalt nyhetsnettsted» og bronse i kategorien «Illustrasjon». 

VG vant gull i klassen for årets nyhetsnettsted, og ble også kåret til årets nettsted. Avisa Hordaland er kåret til årets avis. Les mer om dette på Journalisten.