Denne vindusplassen koster 100000 kr

Små forlag frykter prisen for å være synlig i bokhandler vil ta knekken på både dem og forfatterskap.

VINDUSPLASS: Det koster å bli sett. Vil du ha ei bok godt synlig i vinduet og ved kassa i en bokhandel i tillegg til i avisannonser og bokkataloger, må du ut med opp mot 100000 kr, forteller forlegger Arve Juritzen. Foto: Anders Grønneberg
VINDUSPLASS: Det koster å bli sett. Vil du ha ei bok godt synlig i vinduet og ved kassa i en bokhandel i tillegg til i avisannonser og bokkataloger, må du ut med opp mot 100000 kr, forteller forlegger Arve Juritzen. Foto: Anders Grønneberg Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

|||— Ingen bøker får en god plassering i de store norske bokhandelkjedene i dag hvis man ikke betaler for det. Sånn er det bare, fastslår Arve Juritzen overfor Dagbladet.

Den tidligere tv-programlederen har lært mye om hvordan bokbransjen fungerer siden han startet opp Juritzen forlag for fire år siden.

Blant annet hvordan man må åpne lommeboka hvis man vil sikre bøkene sine en best mulig plassering hos Tanum, Ark, Nordli og andre bokhandler.

— For å få med bøker i annonser, kataloger og annen lansering hos de fire store kjedene en bokhøst, må du ut med omtrent 50000 kr pr. tittel.

— Og selv om det varierer veldig fra kjede til kjede, blir det enda dyrere hvis du vil at boka skal ligge på de beste bordene, i vindusruter og ved kassa. Skal du være med på dette, koster det omtrent 100000 kr. Og skal du være med på de helt store kampanjene, blir det selvsagt mye mer, legger han til.

Frykter konkurserTidligere denne uka gikk regissør og debutantforfatter Anders T. Andersen ut i Dagbladet og kritiserte bokhandelkjedene for å gi de mest synlige hylleplassene til bestselgerne, mens debutanter gjemmes bort.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer