TREKKER SEG: Dennis Storhøi fikk drømmerollen i den amerikanske storfilmen «The Thing», men må nå trekke seg av personlige årsaker. FOTO: ANNIKEN MOHR/Dagbladet
TREKKER SEG: Dennis Storhøi fikk drømmerollen i den amerikanske storfilmen «The Thing», men må nå trekke seg av personlige årsaker. FOTO: ANNIKEN MOHR/DagbladetVis mer

Dennis Storhøi dropper Hollywood-film

Trekker seg fra «The Thing» av personlige årsaker.

||| I slutten av februar kunne Dagbladet avsløre at Dennis Storhøi hadde sikret seg en av de to mannlige hovedrollene i skrekkfilmen «The Thing».

Storhøi skulle spille en briljant forsker, som leder et norsk team til Antarktis for å analysere et utrolig funn under isen.

Sammen med blant andre Trond Espen Seim, Jørgen Langhelle, Stig Henrik Hoff og Jan Gunnar Røise landet han for noen uker siden i Toronto for å begynne innspillingen, som vil foregå fram til midten av juni.

Nå er Storhøi ute av prosjektet.

- Dennis har trukket seg av personlige årsaker, bekrefter hans agent, Lene Seested, overfor Dagbladet.

Erstattes av danske
Seested ønsker ikke å utdype Storhøis årsaker ytterligere, men understreker at han har trukket seg frivillig. Skuespilleren er nettopp kommet tilbake til Norge etter nylig å ha forlatt filmsettet.

- Selvsagt er han lei seg for å ha mistet denne sjansen, men det kommer andre muligheter både i Norge og utlandet, og vi ser fram til det.

Storhøis rolle blir nå overtatt av den erfarne dansken Ulrich Thomsen, som blant annet hadde hovedrollen i dogmefilmen «Festen».

Med et budsjettet på i underkant av 220 millioner kroner sier Bentine Lassen i filmens distribusjonsselskap, United International Pictures, at det ikke får noen økonomiske konsekvenser for «The Thing» at Storhøi har trukket seg.

- Produksjonen fortsetter med samme kraft som før, sier hun.

Herjer med nordmenn
«The Thing» er forløperen til John Carpenters kultklassiker med samme navn fra 1982.

Carpenters film handler om en gruppe amerikanske forskere stasjonert i Antarktis, som blir hjemsøkt av en blodtørstig ting — en utenomjordisk parasitt som kan imitere alle andre levende organismer.

I starten av filmen blir forskerne advart mot tingen av en hysterisk nordmann. Seinere kommer det fram at vesenet herjet voldsomt med en norsk base før det la seg etter amerikanerne. I 2010-utgaven får man se hva som skjedde.

Filmen planlegges å få kinopremiere neste år.