HOVEDROLLE: Etter det Dagbladet erfarer, skal Dennis Storhøi spille hovedrollen i forløperen til kultfilmen «The Thing» fra 1982. Med stor sannsynlighet er rollen en briljant, norskspråklig forsker, som leder en sydpolsekspedisjon for å analysere et utrolig funn under isen.

FOTO: ANNIKEN MOHR/Dagbladet
HOVEDROLLE: Etter det Dagbladet erfarer, skal Dennis Storhøi spille hovedrollen i forløperen til kultfilmen «The Thing» fra 1982. Med stor sannsynlighet er rollen en briljant, norskspråklig forsker, som leder en sydpolsekspedisjon for å analysere et utrolig funn under isen. FOTO: ANNIKEN MOHR/DagbladetVis mer

Dennis Storhøi får Hollywood-hovedrolle

Leder norsk stjernelag i kultoppfølgeren «The Thing».

||| Etter det Dagbladet erfarer ligger alt nå til rette for et av de største norske innrykkene i Hollywood noensinne.

I midten av mars starter innspillingen av forløperen til kultklassikeren «The Thing» fra 1982.

En rekke norske skuespillere er høyaktuelle for roller i filmen, som ifølge tungvekteren Variety handler om en norsk sydpolekspedisjonen som ved et uhell graver fram et utenomjordisk monster fra isen.

Dennis Storhøi skal etter det Dagbladet erfarer spille én av to mannlige hovedroller.

Også Trond Espen Seim og Jørgen Langhelle skal være så godt som klare for filmen, som har sju delvis norskspråklige roller. Etter det Dagbladet kjenner til skal opptil fem norske skuespillere være på rollelista.

Også Anders Baasmo Christensen skal ha blitt forespurt, men ha måttet takke nei på grunn av andre forpliktelser.

Filmen, som vil bli en blanding mellom science fiction og skrekkfilm, skal i sin helhet spilles inn i Canada. Innspillingen vil pågå helt fram til slutten av juni.

Ifølge Variety skal «The Thing» produseres av Universal Studios, et av de største amerikanske filmstudioene.

—En kjempesjanse
Ingen av de høyaktuelle norske skuespillerne ønsker å kommentere saken overfor Dagbladet. Dennis Storhøi viser til sin agent, Lene Seested, som heller ikke hun foreløpig ønsker å uttale seg.

Etter det Dagbladet kjenner til skal likevel de endelige kontraktsigneringene være rett rundt hjørnet.

Trond Espen Seims agent, Martin Braathen, vil ikke si noe om Seims medvirkning, men sier dette vil bli en kjempesjanse for skuespillerne som eventuelt deltar.

—Med et potensielt publikum på 300 millioner amerikanere vil dette kunne være utrolig betydningsfullt, sier han.

Filmen vil gjøre skuespillerne kjent for internasjonale castingbyråer, produsenter og regissører på en helt ny måte, understreker han.

—De som trekker lykkeloddet og får være med i denne filmen, er svært heldige. De vil være mye nærmere nye internasjonale roller enn de blir ved bare å spille i norske filmer.

Dagbladet kjenner ikke størrelsen på filmens budsjett.

—Men har den en såpass lang innspillingsperiode, har den en bra størrelse, selv i amerikansk målestokk, mener Braathen.

Klønete nordmenn

«The Thing» kom ut i 1982 og har etter hvert fått solid kultstatus.

Vi nordmenn kommer imidlertid ikke spesielt godt ut av den.

Den ene av de to norske polarforskerne, som er med i originalens åpningsscener, sprenger seg selv i lufta etter et slepphendt granatkast. Den andre bli skutt.

Og som om ikke det er nok, har de gravd for dypt i det antarktiske isødet og vekket et romvesen, som bruker resten av filmen på å gi Kurt Russell og de andre amerikanske heltene et svært lite trivelig opphold på Sydpolen.

Se «nordmennene» kløne det til på gebrokkent norsk.

Briljant forsker
Det er hendelsene som leder opp til originalen fra 1982 som nå skal festes til film.

Ifølge rollebeskrivelser gjengitt på nettsida Spoilertv.com skal den ene mannlige hovedrollen være en briljant, norskspråklig forsker, som leder et forskerteam til Antarktis for å analysere et utrolig funn under isen.

Med stor sannsynlighet er det denne rollen Storhøi skal spille.

Mary Elizabeth Winstead, som blant annet har vært med i den fjerde «Die Hard»-filmen og Quentin Tarantinos «Death Proof», skal spille den kvinnelige hovedrollen.

Den andre mannlige hovedrollen spilles av australske Joel Edgerton. Han var blant annet med i de to nyeste «Star Wars»-filmene. I fjor spilte han mot Cate Blanchett i Liv Ullmanns bejublede oppsetning av «En sporvogn til begjær».

«The Thing» har planlagt premiere neste år.