NRK-streiken:

Dennis Vareide svarer på NRK-kritikken:
- Alt ble gjort som det skulle

Dennis Vareide hadde ingen kvaler om å stille som programleder 17. mai.

PROGRAMLEDER: Dennis Vareide ledet sendinga fra barnetoget under NRKs 17. mai-sending for en uke siden. Foto: Tore Meek / NTB Scanpix.
PROGRAMLEDER: Dennis Vareide ledet sendinga fra barnetoget under NRKs 17. mai-sending for en uke siden. Foto: Tore Meek / NTB Scanpix. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

For en uke siden ledet Haddy N'jie og Dennis Vareide en noe amputert 17. mai-sending på NRK, henholdsvis fra slottsplassen og barnetoget. Den tredje programlederen, Noman Mubashir, var ute i streik.

Dagen etter demonstrerte Norsk Journalistlag utenfor NRKs lokaler. De ropte «Fy! Fy! Fy! Fy! Streikebryteri!», og leder for NRKJ, Richard Aune, uttalte at sendinga ikke kunne funnet sted hvis ikke NRK hadde brutt reglene i arbeidslivet.

1700 journalister i NRK har streiket siden 15. mai.

Nå svarer Dennis Vareide på kritikken etter 17. mai-sendingen.

- Det jeg vet er at det var stor fokus på at ingen regler skulle brytes da streiken ble et faktum, sier Vareide til Dagbladet.

- Da vi skjønte at det ble streik, var det ikke så mye vi fikk gjort. Så fort alle de som måtte gå hadde gått, gikk alle som var igjen i møter. Der fikk vi en streng gjennomgang av hva NRK mente vi kunne og ikke kunne gjøre, og vi prøvde så godt vi kunne utifra det. Det ble bestemt at vi skulle gjøre en så kort sending som mulig. Det var det beste alternativet.

Støtter streikerneBakgrunnen for streiken er tre krav fra NRK-journalistene. De ønsker å være sikret kompetanseutvikling, slik at de ikke går ut på dato. De krever også at tilkallingsvikarer og andre ansatte ikke skal forskjellsbehandles og få lavere lønn enn fast ansatte, og at lønnsgapet mellom NRK-ansatte og journalister i andre store mediehus tettes noe.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer