Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Dennis Vareide vil tvangsinndrive penger fra dømt youtuber (20)

- Har verken penger eller noe av verdi, svarer 20-åringen.

PÅGÅENDE SAK: Dennis Vareide fra YouTube-duoen Prebz & Dennis og «Farmen kjendis» har ikke fått utbetalt oppreisning og saksomkostninger . Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
PÅGÅENDE SAK: Dennis Vareide fra YouTube-duoen Prebz & Dennis og «Farmen kjendis» har ikke fått utbetalt oppreisning og saksomkostninger . Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): I januar ble en 20 år gammel youtuber, som den gangen var 19 år, dømt for ærenkrenkelser av Youtube-kjendis Dennis Vareide (27). Oslo Tingrett dømte 20-åringen til å betale til sammen 140.000 kroner i oppreisning og saksomkostninger til Vareide.

Men Vareide har fortsatt ikke sett noe til pengene.

Ifølge Vareides advokat, Jon Wessel-Aas, har man i utgangspunktet to ukers betalingsfrist når dommen faller, dersom man ikke anker. Siden 20-åringen ikke har anket, og ikke betalt, har Vareide planer om å tvangsinndrive disse pengene gjennom Namsmannen.

- Det vil bli gjort. Det er saksomkostninger som skal betales. Jeg ser at han drar inntekter på dette prosjektet og gjennom Youtube-kanalen sin, og han selger merchandise, så jeg kommer til å kreve inn pengene, sier Vareide.

- Skal kreves inn

Den 20 år gamle Oslo-mannen har ved flere anledninger publisert svært grove påstander mot Dennis Vareide på Youtube. Han har også publisert tilsvarende påstander mot andre på sin Youtube-kanal.

- Det er akkurat som forventet at han ikke har betalt, men kreves inn skal de, sier Vareide.

«FARMEN»-NACHSPIEL: Youtube-kjendis Dennis Vareide (27) gir oss de første reaksjonene etter «Farmen»-exiten, røper detaljer som ikke kom på tv, Jodel-sniking og en «surrealistisk» rettssak. I studio er også «Farmen»-kompis Stian Sandø (25), som avslører rare tilbud og forespørsler etter tv-oppholdet. Programleder: Miriam Bakkejord ... Vis mer

Dommen mot youtuberen var entydig og knusende. Den dømte mannen har likevel ikke fjernet de tre groveste videoene, men Youtube blokkerte to av dem for norske ip-adresser. Vareide er oppgitt over at youtuberen ikke har fjernet videoene. Han påpeker at selv om videoene er blokkert på Youtube i Norge, er det mulig å se dem i andre land. Han legger også til at med litt datakunnskap kan man også finne videoene i Norge.

- Jeg har vært i diskusjon med Youtube Norge og jeg skjønner at de må følge retningslinjer som er bestemt andre steder. Jeg mener selvfølgelig at videoene skulle vært fjernet, men det er flere tiltak som kan gjøres, som jeg ikke har gjort ennå, sier Vareide.

Vurderer søksmål

Hvilke tiltak han sikter til vil han foreløpig ikke utdype.

- Men jeg har skjønt at jeg kan fortsette å kreve erstatning for ærekrenkelse, dersom videoene fortsatt ligger ute. Så det vurderer jeg, sier Vareide.

Advokat Jon Wessel-Aas mener Vareide er i sin fulle rett til å gå til nytt erstatningssøksmål.

- Det kan han gjøre. Den erstatningen han har fått i dommen fra januar, gjaldt for at videoene hadde ligget ute fram til da, sier Wessel-Aas.

- Har ikke penger eller verdier

Den dømte youtuberen sier til Dagbladet at grunnen til at han ikke har betalt, er at han ikke har penger til å betale.

- Grunnen til at jeg ikke har betalt erstatningen til Vareide er at jeg verken har penger eller noe av verdi, og da blir det fort vanskelig å betale. Jeg kommer nok til å betale så fort det passer meg, sier han.

- Hva er grunnen til at du ikke har slettet Youtube-videoene?

- Jeg er jo ikke dømt til å ta ned videoene, så da ser jeg ikke problemet med at de forblir oppe. I tillegg er de faktisk blokkert i Norge der jeg er dømt, sier han.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!