Denzel mot Jennifer

Det ser ut til at «Man on Fire» vil toppe de amerikanske kinolistene denne helga.

(Dagbladet.no): Kampen om kinogjengerene står denne helga mellom Denzel Washington i «Man on Fire» og Jennifer Garner i komedien «13 Going on 30».

Og det er førstnevnte som kommer til å gå av med seieren ifølge nyhetsbyrået Associated Press. Filmen som er regissert av Tony Scott («True Romance», «Spy Game» og broren til Ridley) ligger an til å hente inn 23 millioner dollar og dermed slå «13 Going on 30» med en million.

Men forskjellen er allikevel såpass liten at filmene kan bytte plass når de endelige tallene slippes i morgen.

Denzel i form

Uansett er dette den Washingtons beste åpningshelg siden hans Oscar-vinnende opptreden i «Training Day». De to siste filmene, «Antwone Fisher» og «Out of Time» fikk en heller lunken mottagelse i USA.

I «Man on Fire» spiller han en sikkerhetsvakt som går voldelig fram for å redde en ti år gammel jente fra kidnappere. Ifølge filmselskapet 20th Century Fox var 55 prosent av de som kjøpte billett kvinner, noe som er uvanlig for denne action-filmer.

Den nye Julia?

Komedien «13 Going on 30» er rettet mot «barnet i oss alle». Filmen handler en 13 år gammel jente som våkner opp en dag som 30-åring.

Jennifer Garner er tidligere mest kjent fra tv-serien «Alias» (går på TV3) og som Elektra, dama til Ben Affleck i «Daredevil». Men med helgas meget habile åpning har Garner vist at hun er stjernemateriale.

I forbindelse med premieren til «13 Going on 30» har Hollywood-snakket dreid seg rundt at Garner er den nye «Pretty Woman» og utfordrer Julia Roberts om posisjonen som førstedame. Roberts skal ikke være spesielt fornøyd med den slags prat, mens Garner er smigret.

- Det er fint at folk reagerer slik på filmen min, sier hun til Star Magazine.

Helgas liste

1. «Man on Fire,» 23 millioner dollar.

2. «13 Going on 30,» 22 millioner dollar.

3. «Kill Bill _ Vol. 2,» 10.4 millioner dollar.

4. «The Punisher,» 6.1 millioner dollar.

5. «Home on the Range,» 3.4 millioner dollar.

6. «Johnson Family Vacation,» 3.15 millioner dollar.

7. «Scooby-Doo 2: Monsters Unleashed,» 3.13 millioner dollar.

8. «Hellboy,» 3 millioner dollar.

9. «Ella Enchanted,» 2.7 millioner dollar.

10. «Walking Tall,» 2.6 millioner dollar.

ACTION:</B> Denzel Washington i action-roller er bra for inntektene.
FRAMTIDA:</B> Vakre Jennifer Garner er åpenbart stjernemateriale.