SANNHETENS ØYEBLIKK: Benoit Magimel og Gérard Depardieu er politiske motstandere i TV-serien "Marseille", som fins på Netflix. Den er også mulig å skaffe på DVD, men ikke med engelske tekster.
SANNHETENS ØYEBLIKK: Benoit Magimel og Gérard Depardieu er politiske motstandere i TV-serien "Marseille", som fins på Netflix. Den er også mulig å skaffe på DVD, men ikke med engelske tekster.Vis mer

Depardieu i trøbbel som Marseilles borgermester

Wandrups utvalgte: Politisk serie med fotball og erotikk.

TV-SERIE: Den første franskproduserte serien til Netflix heter «Marseille» og er en politisk thriller. I sentrum for begivenhetene står kampen om borgermesterjobben. Konkurrentene spilles av Gérard Depardieu og Benoit Magîmel. Et personlig drama dem imellom virvles opp fra historiens mørke.

FØRSTE FRANSKE serie produsert av Netflix.
FØRSTE FRANSKE serie produsert av Netflix. Vis mer

Depardieu setter alltid preg på de filmene han spiller i. I fransk stil er serien også full av erotiske undertoner og et maktspill der korrupsjon, gangstere, fotball og voldelige invandrermiljøer blir en del av handlingen.

Marseille som skueplass er alltid spennende. Vi minnes filmer som «Passage To Marseille» med Humphrey Bogart, «The Marseille Contract» med Gene Hackman og den ferske «The Connection», en glimrende actionfilm. Alain Delon spiller hovedrollen i serien «Fabio Montale» (2002), bygd på Jean-Claude Izzos romanserie fra Marseille. Enhver anbefales dessuten å lese «Greven av Monte Christo» av Alexandre Dumas, verdens beste hevndrama.