Depeche Mode

Julekvelden for den trofaste fansen og helt OK for alle andre.

Fredag sender NRK1 en times utdrag av en to timer lang konsert med elektropopbandet Depeche Mode som nå også er tilgjengelig på dvd - i widescreen, dolby digital og med mye ekstramateriale. For de fleste er nok en time nok, men fansen - og de er mange og ekstremt hengivne - vil kaste seg over dvd-pakka og sikkert elske hvert minutt med bandet som startet i 1980.

Dagbladet ga «verdens største undergrunnsband» en femmer etter Spektrum-konserten i fjor. Men dvd-en kan ikke konkurrere mot det å være der - uansett om det er selveste Anton Corbijn (også U2s «hoff-fotograf») som regisserer og 13 kameraer er i bruk. Posøren Dave Gohan hopper riktignok rundt og filmes fra alle vinkler, men låtskriver og gitarist Martin L. Gore står som limt fast til scenen. Publikum er i ekstase, men noen musikalske «hvileskjær» gjør at det blir noe stillestående i to stive timer. Corbijns effekter på den gigantiske bakveggen, enten det er dryppende vann, fisk og hai som bukter seg rundt som i takt eller en musikkvideo som projiseres, er derimot geniale.

En ekstra dvd med blant annet intervjuer med bandet, noen av bakfolkene og publikum, Corbijns stillbilder med kommentarer og en bonuslåt er også en fin bonus.