PERFEKSJONIST: Johnny Depp tror den norskregisserte «Pirates of the Caribbean»-filmen blir den siste, og vil at den skal bli perfekt. Foto: Scanpix/AFP
PERFEKSJONIST: Johnny Depp tror den norskregisserte «Pirates of the Caribbean»-filmen blir den siste, og vil at den skal bli perfekt. Foto: Scanpix/AFPVis mer

Depp happy med sine norske regissører

Hyller Espen Sandberg og Joachim Rønnings humor, og mener den nye «Pirates of the Caribbean» trolig blir den siste i serien.

(Dagbladet): Johnny Depp har ennå ikke begynt innspillinga av «Dead Men Tell No Tales», den neste filmen i «Pirates of the Caribbean»-serien. Det skjer først til høsten.

Men 50-åringen, som trekker i Jack Sparrow-kostymet for femte gang, er allerede overbevist om at norske Espen Sandberg og Joachim Rønning - kjent for «Max Manus» og «Kon-Tiki» - er de rette folka til å ha regi.

- Jeg setter enorm pris på dem, De er super-talentfulle. De har stor humoristisk sans. Jeg mener de har en veldig morsom tilnærming til det vi har tenkt å gjøre med den neste «Pirates», sier Depp til den filippinske avisa Philippines Inquirer på tampen av et intervju som egentlig handler om den nye science fiction-filmen «Transcendence», der han spiller hovedrollen.

Skal være perfekt Det er snart et år siden det ble kjent at den legendariske blockbusterprodusenten Jerry Bruckheimer ga den norske regissørduoen jobben med å lage piratfilm på høyeste nivå i Hollywood. Det er det største og dyreste filmprosjektet norskinger noensinne har hatt ansvar for.

Opprinnelig skulle den ha premiere i juli 2015, men innspillingen ble utsatt fordi manuset måtte skrives om.

Fortsatt har prosjektet status «under omskriving» på IMDB, og så seint som for en måned siden skal sjefen for Disney-konsernet, som eier franchisen, ha understreket overfor en journalist i filmbransjeavisa Variety at filmen ennå ikke har fått grønt lys.

Men:

- Alle som er involvert vil at manuset skal være riktig og perfekt. Det er derfor vi har vært nødt til å gjøre andre ting i mellomtida. Men vi skal fortsatt lage denne filmen sammen, sier Depp til filippinerne.

Sannsynligvis den siste Filmstjerna er selv involvert i utviklinga av den nye historien, og sier han jobber tett med manusforfatter Jeff Nathanson, som tidligere har skrevet Leonardo di Caprio-filmen «Catch Me If You Can» og den siste Indiana Jones-filmen.

Ifølge ham kan dette godt bli avslutninga på filmserien, som startet med filmen «Curse of the Black Pearl» i 2003, med to simultant innspilte, tett lanserte og meget profitable oppfølgere i 2006 og 2007.

I 2011 ble serien tørket støv av igjen med «On Stranger Tides», som viste at kinopublikum ikke var lei av Depps flamboyante piratfigur.

- Jeg har høye forhåpninger til «Pirates 5» fordi hvis det er den aller siste, og det er det sannsynligvis, så skylder vi publikum som har sett de andre filmene mange ganger at vi avslutter det hele riktig, sier Depp.

Rønning og Sandberg er i mellomtida blitt koplet til andre prosjekter, som en Netflix-serie om Marco Polo og filmen «Winter's Night», som skal ta for seg julenissens opphav. De to har også kjøpt rettighetene til en remake av Nini Bull Robsahms «Amnesia», som gikk på kino på nyåret.