Depp med uforløst stoff

Kokainsmugleren George Jungs turbulente liv er for så vidt en god historie, og den har ikke vondt av Johnny Depp.

«Blow» er altså basert på den høyst virkelige Jungs ulykksalige eventyr. På filmens sluttbilde stirrer han resignert mot oss. Før den tid er det Depp som har hånd om ham.

Originaler

Johnny er en pen fyr, som antakelig kunne gjort det enklere for seg ved å velge publikumsvennlige sjarmørroller. I stedet interesserer han seg stort sett for originaler og ser ut til å besitte et slags gen for å gå naturlig inn i mennesker i periferien av vår mangslungne rase. Hans formidling av George Jung er like tilforlatelig som var det stoffspøkelset selv som vandret rundt på lerretet, dertil humoristisk og empatisk.

Ted Demmes drama med start på det seine 60-tall er i det hele tatt velspilt, men lider under en slapp tilnærming til hele sakskomplekset. Jung er en vanlig fyr med en kynisk mor og en kjærlig, men unnvikende far (Ray Liotta), som bestemmer seg for at livet må være mer enn slit. Dermed blir det stoff, først hasj, siden kokain i stor stil med kolombianeren Pablo Escobar som hovedkontakt.

Viljeløst

Utviklingen glir glattere enn en kniv i mykt smør og uten at manus eller regi gir rom for dramatikken i livsvalgene som faktisk tas. Jung blir stående der som en i bunn og grunn grei kar uten forståelse for sin egen rolle inntil han og geskjeften får seg en smekk. Deltaker i begivenhetene: fru Mirtha alias Penelope Cruz som pen, krakilsk staffasje.

«Blow» vil mer enn å si «det var en gang», men svikter sine forutsetninger ved å la kokaintrafikken bli et spørsmål om én manns tilfeldige runddans med omstendighetene. Depps dans, og akkurat den svinger. <> Dagbladet møtte Johnny Depp

BLÅS FOR MILLIONER: Johnny Depp spiller kokain-smugleren George Jung med stor troverdighet, mens manus lar sakskomplekset bli et tilfeldighetenes spill i «Blow».