Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Deppa menn rider igjen

Malcolm Middleton CD: I 2006 ble Arab Strap oppløst og Aidan Moffat og Malcolm Middleton gikk hver til sitt. En trist dag for fans av bandet, men kanskje en noe finere for dem som måtte bry seg om de to herrenes mentale velvære. Arab Straps seks album ga ikke akkurat uttrykk for at skaperne hadde det spesielt bra med seg selv.

Selvforakt

De som fryktet eller håpet at Arab Strap-gutta har det bra nå, er imidlertid i ferd med å bli henholdsvis lettet og skuffa: «I Can Hear Your Heart» og «Sleight of Heart» er begge preget av selvforakt, desillusjon, alkoholmisbruk og den gode gamle fifty-fifty-blandingen av forguding og åpen forakt for kvinner som så gjerne følger med unge menn hvis fritidssysler er av de ovennevnte. Der slutter imidlertid likhetene. For eksempel kan man argumentere for at Aidan Moffats «I Can Hear Your Heart» ikke er et album overhodet.

Lavmælt

Moffat har først og fremst gitt ut en historie, delvis fortalt i skriftlig form i det snasne, bokaktige coveret, delvis i form av oppleste dikt med musikk i bakgrunnen, delvis i korte, faktiske sanger og avslutningsvis som en timinutters innspilt fortelling. Pakka som helhet fungerer overraskende effektivt som medium, og historien er en finfin skildring av selvforakt, desillusjon, alkoholmisbruk og en fifty-fifty-blandingen av forguding og åpen forakt for kvinner, men det er viktig å understreke at «I Can Hear Your Heart» i større grad fungerer som en lydbok enn som et album: Det er altså ikke noe musikalsk gjenbruksprodukt det er snakk om, men en musikers ukonvensjonelle litterære format.

Middleton har på sin side i aller høyeste grad laget et album. Gjennom seks originallåter og tre coverlåter demonstrerer mannen hvor frustrerende lett det kan høres ut å lage en enkel, sakte popperle. Middletons lavmælte, varme vokal, enkle arrangementer og snikskyttersikre tekster viser oss en musiker i den vanligvis altfor korte perioden der man er rutinert nok til å gjøre enkle ting bra, men ikke så rutinert at man er fornøyd med middelmådighet. Vil han ha undertegnedes tillatelse til å bli lykkelig, får han se og gi ut noe dritt først.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media