Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Anmeldelse Film «Angel Has Fallen»

Deppe-action

«Angel Has Fallen» er en depressiv skytefilm for mannemenn.

HUMØRLØST HÅNDGEMENG: Mannemann Gerard Butler stiller på ny opp for å redde fedrelandet i den uvanlig grå og humørløse "Angel Has Fallen". Video: Lionsgate Movies Vis mer

«Angel Has Fallen»

2 1 6
Regi:

Ric Roman Waugh

Skuespillere:

Gerard Butler, Morgan Freeman, Nick Nolte.

Premieredato:

30. august

«Trist, grått og eksploderende»
Se alle anmeldelser

FILM: Så klart er det ikke spesielt gøy med droneattentat mot den amerikanske presidenten (Morgan Freeman), som så vidt kommer fra det med livet i behold mens den dødelige vepsesvermen utsletter armeen med livvakter.

Så klart er det ikke morsomt for den lojale Secret Service-branden Mike Banning (Gerard Butler) å bli feilaktig mistenkt for attentatet, på grunn av en smått overtydelig hårdott plassert i gjerningsmennenes bil.

Seig og humørløs

Likevel må det sies at «Angel Has Fallen», oppfølgeren til «Olympus Has Fallen» (2013) og «London Has Fallen» (2016), er en påfallende seig og humørløs actionfilm. Det meteorologiske så vel som det mentale skylaget er lavt, hovedpersonene innbitte, og Mike strever i tillegg med en vond rygg som ikke har andre grunner til å eksistere enn at Gerard Butler kan se litt mer lidende ut.

Dette er rammen rundt et banalt tretten-på-dusinet-plott der det er verkende åpenlyst hvem som er snill og hvem som er slem fra de første fem minuttene. En formildende omstendighet er gamle Nick Nolte, som humper inn i filmen omtrent midtveis og gir en overraskende rørende liten rolletolkning som Mikes far, en veteran som ser verden som et korrupt kaos av endeløse kriger.

Pyroman regissør

Dette tilskuddet er likevel heller ikke særlig lystig, og følelsen av matt melankoli blir bare sterkere når en ser hvordan regissør Ric Roman Waugh håndterer actionscenene sine. Han pøser på med eksplosjoner og pyromane effekter, noe som er ganske likegyldig å se på. Det blir ingen koreografi ut av sånt, ingen spenning som bygger seg opp, bare boom-boom-boom, og etter hvert knatre-knatre-knatre i uuttømmelige maskingevær.

Soldatene som blir drept i eksplosjonene er ellers vennlige nok til å være intakte og fredsælt utseende lik, så det ikke skal være for foruroligende å se på all drepingen. Bare litt deprimerende.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media