Anmeldelse Film «Angel Has Fallen»

Deppe-action

«Angel Has Fallen» er en depressiv skytefilm for mannemenn.

HUMØRLØST HÅNDGEMENG: Mannemann Gerard Butler stiller på ny opp for å redde fedrelandet i den uvanlig grå og humørløse "Angel Has Fallen". Video: Lionsgate Movies Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

FILM: Så klart er det ikke spesielt gøy med droneattentat mot den amerikanske presidenten (Morgan Freeman), som så vidt kommer fra det med livet i behold mens den dødelige vepsesvermen utsletter armeen med livvakter.

Så klart er det ikke morsomt for den lojale Secret Service-branden Mike Banning (Gerard Butler) å bli feilaktig mistenkt for attentatet, på grunn av en smått overtydelig hårdott plassert i gjerningsmennenes bil.

Seig og humørløs

Likevel må det sies at «Angel Has Fallen», oppfølgeren til «Olympus Has Fallen» (2013) og «London Has Fallen» (2016), er en påfallende seig og humørløs actionfilm. Det meteorologiske så vel som det mentale skylaget er lavt, hovedpersonene innbitte, og Mike strever i tillegg med en vond rygg som ikke har andre grunner til å eksistere enn at Gerard Butler kan se litt mer lidende ut.

Dette er rammen rundt et banalt tretten-på-dusinet-plott der det er verkende åpenlyst hvem som er snill og hvem som er slem fra de første fem minuttene. En formildende omstendighet er gamle Nick Nolte, som humper inn i filmen omtrent midtveis og gir en overraskende rørende liten rolletolkning som Mikes far, en veteran som ser verden som et korrupt kaos av endeløse kriger.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer