LEDER

Deprimerende gjenkjennelig

Nå må politiet lære.

HAR RETT: - Vi har fått en rapport som er gjenkjennelig, svarer på oppdraget og er egnet for læring, sa Bjørland ved innledningen til pressekonferansen.

Hun har rett.
Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
HAR RETT: - Vi har fått en rapport som er gjenkjennelig, svarer på oppdraget og er egnet for læring, sa Bjørland ved innledningen til pressekonferansen. Hun har rett. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Leder: Dette er en lederartikkel fra Dagbladet, og gir uttrykk for avisas syn. Dagbladets politiske redaktør svarer for lederartikkelen.
Publisert

Både politidirektør Benedicte Bjørnland, PST-sjef Hans Sverre Sjøvold og politisjef i Oslo Beate Gangås var ydmyke og og åpne på torsdagens pressekonferanse om evalueringen av politiets håndtering av moskéangrepet i Bærum. Det eksterne utvalget har levert en grundig rapport, både om håndteringen av tipset PST mottok om Philip Manshaus et år før angrepet, om deres trusselvurdering og håndteringen av denne og om politiets håndtering av selve aksjonen den 10. august i fjor.

- Vi har fått en rapport som er gjenkjennelig, svarer på oppdraget og er egnet for læring, sa Bjørland ved innledningen til pressekonferansen.

Hun har rett. Kritikken i rapporten er deprimerende gjenkjennelig. Nå må politiet bruke anledningen til å lære av det som skjedde før og under moskéangrepet.

Bakteppet er det mest dramatiske høyreekstreme angrepet i Norge siden 22. juli 2011. Kritikken 22. juli-kommisjonen kom med i 2012 var tung, bred og brutal. Den rapporten var dedisert til ofrene 22. juli, denne er dedisert til Johanne Zhangjia Ihle-Hansen, som ble drept av broren Philip Manshaus før angrepet på moskéen. Mye er blitt bedre siden 2011, mener utvalget. Ytterligere forbedringer må til.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer