Deprimerende usympatisk

Det er nesten ondskapsfullt av forlaget å gi ut en så usympatisk selvbiografi.

TO SIDER: Runar Søgaard er reality-kjendisen som påstår at han avskyr tv, og at han hele sitt voksne liv har prøvd å holde seg unna media. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet
TO SIDER: Runar Søgaard er reality-kjendisen som påstår at han avskyr tv, og at han hele sitt voksne liv har prøvd å holde seg unna media. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Kjendisbiografier dominerer mer og mer av norsk forleggeri. Nå er det B-kjendisen Runar Søgaards tur. Han er kjent som reality-deltaker i «Farmen» og Carolas eksmann (for dem av oss som er gamle nok til å huske henne). Boka er oversatt fra svensk, og i nabolandet er nok Søgaard langt mer beryktet. Han er tre ganger dømt for økonomisk kriminalitet, har omtalt Muhammed som en forvirret pedofil, og gjort seg en karriere som vekkelsespredikant der han blant annet har holdt politiske møter med SD-leder Jimmie Åkesson.

«Jeg lærte tidlig i livet at du som en god kristen skulle vende det andre kinnet til. Men når det gjelder media og journalister, har jeg gjort dette så ofte at det nå ikke lenger var noe kinn igjen å vende», skriver han med et av mange umulige bilder i boka. I kjent Trumpsk stil hamrer han løs på alle løgnene de venstrevridde fake-news-mediene skriver om ham. Kongsvinger-gutten, som er fjerde generasjons pinsepredikant, skriver ubeskjedent at «Gud må ha skapt Runar en dag Han ville leke med solen», og forteller at han skal ha fått inspirasjon til å skrive sin selvbiografi av apostelen Paulus, som sa om seg selv at «Jeg er lest og kjent av alle».

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer