Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Deprimerende

Amerikanske hiphopartister fortsetter å melke den lukrative gangsterrapkua.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Han er en av USAs største artister. Platene hans kjøpes av millioner av unge hvite gutter som synes det er råtøft å høre på svarte menns fortellinger om det harde livet i gettoen. Historier om horer, halliker og et utall kompiser som blir skutt på av andre kompiser, er tross alt morsommere å høre på enn klissete boybandmusikk eller dum dance.

DMX

"The Great Depression" (Def Jam/Depression)

Men: DMX er en svært middelmådig rapper. Han har en uengasjerende stemme som er selve definisjonen på anonym; DMX høres bare ut som enda en gangsterrapper med 17 døde kompiser og 15 dogs i fengsel.

Produksjonen er av samlebåndstypen, og tekstene prøver å virke tøffe, men tryner i pinlige klisjeer ( «Sometimes the pain is too much to bear, sometimes it rains too much to care» ). Og jeg skjønner fortsatt ikke hvordan det er mulig at amerikanske artister med millioner av dollar i banken kan ha det jævlig.

Fabolous er «Ghetto Fabolous», en gettotrendy tøffing med diamanter i øret, champis i den ene hånda og Glock- gunner i den andre. Han har det tøft, han også.

Heldigvis klarer han å ha det litt morsommere enn DMX. Fabolous, som tross alt har en stemme , er en litt frekkere gangsterkar som ser lysere på livet. Hans «Ta deg i skrittet og rop hurra!» - tekster er dumme, ja, men tross alt litt festligere å høre på enn sytingen til DMX.

Fabolous

"Ghetto Fabolous"(Elektra Warner)

Men gjennom et helt album oppleves Fabolous mer og mer som den irriterende nabogutten med atferdsproblemer og grandiose visjoner om sin egen tøffhet.

Typiske låttitler: «Keepin' It Gangsta» og «We Don't Give A Fuck». Hørt det før?

SYTEKOPP: DMX syter og driver med samlebåndsproduksjon, skriver vår anmelder.
Hele Norges coronakart