«Der ingen skulle tru»-Severin ble ensom av å flytte hjem

Må gå en time eller kjøre båt for å komme til folk.

SYKKYLVEN / OSLO (Dagbladet): I 2009 møtte seerne den da 25 år gamle Severin Rønes (32) for første gang i «Der ingen skulle tru at nokon kunne bu» på NRK.  

Hele 1 152 000 nordmenn satt benket og så det som er det tredje mest sette «Der ingen skulle tru»-serien.

- En stor ære Nå får Rønes sin egen tv-serie ved navn «Severin», som har premiere på NRK1 i kveld.

- Vi har filmet så mye at jeg ikke er sikker på hva vi har filmet lenger, sier han til Dagbladet og fortsetter:

- Jeg tenkte på om jeg virkelig skulle takke ja til dette. Det er en stor ære å få en slik forespørsel, og få lov til å vise fram det som er rundt meg. Det kan hende jeg angrer på det, vi får se. Men jeg kunne ikke si nei.

• Se video fra da Dagbladet besøkte Severin på Røneset øverst.

Ensomhet Rønes bestemte seg i en alder av 22 år å bosette seg på familiegården på Røneset i Sykkylven kommune. Dit må du ta beina fatt i en time for å komme, eller kjøre båt i tjue minutter over Storfjorden.

- Blir du noen gang ensom?

- Jeg var ensom de første to ukene etter at jeg hadde bestemt meg for å flytte. Men jeg er overhodet ikke ensom i dag. Jeg lengter heller etter en dag eller to helt alene, for det er ikke så mange av dem lenger, sier Rønes.

Det var Der ingen skulle tru at nokon kunne bu-programleder Oddgeir Bruaset som tipset NRK Hordaland om å lage tv-serie med Rønes. Les større intervju her (krever Dagbladet pluss-abonnement).

Rønes sier at han tror han ikke er helt alene på gården. Gamlehuset, som han refererer til, ble bygget av tippoldefaren rundt 1890.

- Det knaker i veggene. Det spøker nok også her, men jeg vet ikke om jeg tør å si så mye. Skal ikke skremme dere, sier han.

To halvtimes episoder av «Severin» skal sendes hver uke, og i tillegg kommer egne snutter fra livet på gården vises på NRKs nettsider.