«Hver gang vi møtes» på TV 2

Der kom tårene

Tix var hovedgjest i lørdagens sesongstart. Vi anmeldte «Hver gang vi møtes» låt for låt.

«TUSEN TÅRER»: Det tok riktignok en stund, men etter hvert kom tårene da Tix, Andreas Haukeland, var hovedgjest i årets første «Hver gang vi møtes». Foto: TV 2
«TUSEN TÅRER»: Det tok riktignok en stund, men etter hvert kom tårene da Tix, Andreas Haukeland, var hovedgjest i årets første «Hver gang vi møtes». Foto: TV 2 Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

TV: «Hver gang vi møtes» på TV 2 startet årets sesong med selveste Andreas Haukeland - leverandør av grisete russelåter før han ble hele folkets TIx, med blant annet låter med sårbare tekster, Årets Spellemann-trofé for 2020 og norsk Grand Prix-seier i 2021.

«Hver gang vi møtes», som for første gang sendes fra idylliske Kjerringøy i Nordland, starter med sju artister, men blir utvidet til åtte når Stig Brenner kommer inn fra program nummer fem. De som tolket Tix i dette første, utvidete programmet var Øystein Greni, Bernhoft, Maj Britt Andersen, Myra, Arif og Anna of the North (Anna Lotterud).

Øystein Greni: «Kaller på deg» (Andreas Haukeland / Erik Smaaland)

Opp på bordet i første låt. For en rå start! En nervøs Øystein har valgt en ganske «tung» «Paradise Hotel»-låt signert Tix, fra året etter at han var med, som han framfører med en karakteristisk «V-gitar». Da vet vi at det kan bli heavy, eller til og med punka som her.

BigBang-sjefen er imponert over «låtskriverkunsten», men dette er virkelig ikke Tix’ sterkeste bidrag til pophistorien. Og - i dette tilfellet kan det nok være like greit at mye av teksten overdøves av musikken, for dette er en liten «griselåt» som en bebartet og litt oppjaget Øystein tar enda lenger i sin usensurerte versjon. Musikalsk blir det også heseblesende, men han skal ha for at han vil gjøre noe helt annet med låten - uten å viske ut kjernen - og for å bringe litt tøff rock’n’roll-energi inn i rommet helt i starten.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer