Ukas VERS: Toni Braxton - «Deadwood»

Der lidelsen møter lidenskapen

Ingen lager bedre musikk om knuste hjerter og seksuell ekstase enn femti år gamle Toni Braxton.

R&B-eliten: Toni Braxton holder stand, 25 år etter albumdebuten. (Photo by Jordan Strauss/Invision/AP)
R&B-eliten: Toni Braxton holder stand, 25 år etter albumdebuten. (Photo by Jordan Strauss/Invision/AP) Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

​Åpner du en god bibel denne påsken, og slår opp på det tjuefemte kapittelet, vers én av Braxton-evangeliet, finner du følgende skriftsted:

«Den siste dagen i uken gikk mennene til graven, og de fant den tom. Den store steinen som hadde sperret for åpningen var rullet vekk. Oppå den satt Toni og dinglet med beina. Hun hadde ild i blikket og et flir om kjeften da hun så på dem og sang:

«Just want to let you know, I won’t let this one goYou got me down, but I ain’t outThink you got me goodLeft me like some deadwoodI may be down, but I’ll turn it around.»

Og Braxton-evangeliet bør man oppsøke, hver påske. For påsken er høytiden da de gamle, ubrukelige greiene du trodde hadde bukket under plutselig gjenoppstår, mektigere enn noensinne. Jesus var «steinen bygningsmennene vraket», som ble hjørnestein. Toni Braxton er «deadwood», drivved, daukjøtt. Hun flyter fortsatt. Hun er blant oss.

Og det er ikke så lite, bare det. Braxton, født i 1967, er best kjent for gigahiten «Unbreak My Heart» fra 1996. For ti år siden ble hun diagnostisert med lupus, sykdommen som tok livet av J Dilla og Flannery O’Connor, og hun har stadig måttet sette karrieren på vent av helsemessige årsaker. Men nå er hun her igjen, fire år etter «Love, Marriage & Divorce», det fabelaktige duettalbumet med Babyface som hun slapp i kjølvannet av sin egen skilsmisse. I mellomtiden har hun til og med rukket å forlove seg med selveste Birdman.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer