Anmeldelse: «Ulv i fåreklær 2»

Der sau og ulv lever i harmoni

Animasjonsfilm for små dyrevernere.

HARMONISK SAMLIV: Ulv og sau sammen, også med norsk tale. Video: Wizart Vis mer

FILM: Ifølge Senterpartiet er det utenkelig at ulv og sau kan leve sammen i noen form for harmoni. Det må altså en russisk animasjonsfilm til for å gi næring til en slik fantasi. Produksjonsselskapet Wizart Animation og regissør Vladimir Nikolaev er på insisterende vis ute med en oppfølger til sin første film om denne naturstridige (?) sameksistensen under tittelen «Ulv i fåreklær 2».

Krokodille

Helten fra første film, ulven Grå, er tilbake også her. Nå blir han utpekt til ny leder av byen der ikke bare ulver og sauer lever sammen; her er også rever og bjørner og harer. Alle like fredelige, kanskje med unntak av en sleip krokodille, men hun får i seg en trylledrikk som forvandler henne til en umælende sauedame. Jossi er navnet, og hun biter i øst og vest på beste krokodillemaner, men kommer alltid til kort fordi hun mangler sine opprinnelige tenner.

«Ulv i fåreklær 2».

4 1 6

Animasjon, familiefilm

Regi:

Vladimir Nikolaev

Skuespillere:

Norske stemmer: Gaute Skjegstad m.fl.

Premieredato:

31. mai 2019

Aldersgrense:

Alle

Orginaltittel:

«Sheep and Wolves: Pig Deal»

«Harmoni mellom rovdyr og gressetere»
Se alle anmeldelser

Drapsmaskiner

Men Grå og hans landsby møter andre utfordringer. En stamme av ville ulver, kalt De mørke ulvene under ledelse av monsterulven Kark, vil utfordre den unaturlige harmonien. De holder på identiteten som drapsmaskiner, de øverste i næringskjeden, og hevder at alle som mener noe annet er forrædere, verre enn gressetere. Altså må de gå til angrep på Grås landsby.

Knuse tyranni

Sigøynerharen Mimi, som både kan spå i kort og blande mystiske eliksirer, forsøker å redde landsbyen fra overfallet ved å trylle de fredelige sauene om til ildsprutende drager. Det går ikke så bra, men der er mye heltemot og store slagord underveis av typen «Sammen skal vi knuse tyranniet» og «Aldri mer halen mellom beina».

Dette er en barnefilm, og vi skal ikke la oss friste til å legge altfor mye politisk symbolikk i handlingen. Disse russiske ulvene er kanskje ikke like veltalende og morsomme som sine amerikanske konkurrenter i Disney-sfæren, men alle vil jo egentlig ha fred.

.