«Der Untergang» som norsk zombieapokalypse

Ram underholdning for hobby-misantroper.

FORDERVELSE PÅ STORTINGET: Arild Rein skriver om fordervede politikere i sin nye bok. Foto: ERLING HÆGELAND/DAGBLADET
FORDERVELSE PÅ STORTINGET: Arild Rein skriver om fordervede politikere i sin nye bok. Foto: ERLING HÆGELAND/DAGBLADET Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| «Eg liker menneska best når dei ligg til sengs og lir, då plagar dei ingen. Er krapyla sunne og friske, er dei berre vonde, dumme og jævlige.» Slike småsure oppstøt kunne kommet fra hvem som helst av de småkriminelle misantropene i Arild Reins tre uslåelige kjeltringromaner. I hans nye roman tilhører den mannevonde fortellerstemmen en pensjonert likhund som lyder navnet Harry.

Apokalypse Året er 2021, og eieren av hunden er en alkoholisert kvakksalver ansatt som huslege ved Norges Storting. Bikkja er en taus observatør og kan derfor rapportere om hva som skjer bak hermetisk lukkede dører i maktens korridorer.

Landets ledende politikere har nemlig måttet forskanse seg inne på Stortinget etter at en zombieepidemi har brutt ut i Oslos forsteder. Byen er sperret av, og levende døde raver smittefarlige rundt i sentrumsgatene. Inne på Stortinget hengir politikerne seg til orgier og alkohol, og Harry markerer seg raskt som den mest moralsk bevisste tilstedeværelsen.

Menneskene rundt ham er bare tarvelige, heslige og vemmelige. Bevæpnede politikere fra alle partier overgår hverandre etter tur i pervertert kåtskap, rusmisbruk, hatefullhet og hykleri. Selv metaforene i Harrys gjenfortelling henter stort sett sine motiver fra det ytterliggående kjønnslivet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer