KOMMENTARER

Coronaviruset:

Der var hun, endelig

Statsministeren har vært merkelig fraværende i håndteringen av coronaviruset.

PRESSEKONFERANSE: Statsminister Erna Solberg og finansminister Jan Tore Sanner holdt pressekonferanse i dag om coronaviruset. Foto: Vidar Ruud / NTB Scanpix
PRESSEKONFERANSE: Statsminister Erna Solberg og finansminister Jan Tore Sanner holdt pressekonferanse i dag om coronaviruset. Foto: Vidar Ruud / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Interne kommentarer: Dette er en kommentar. Kommentaren gir uttrykk for skribentens holdning.
Publisert
Sist oppdatert

Mens rapportene fra Italia beskriver et helsevesen i en krigssituasjon, hvor legene må velge hvem de skal behandle ut fra sjansene for overlevelse på grunn av sprengt kapasitet, holder statsminister Erna Solberg sin første pressekonferanse dedikert coronaviruset.

Det er i seg selv talende for regjeringens håndtering av en epidemi som mange steder i verden er ute av kontroll, og som det ennå er helt uvisst hvordan vil slå ut her hjemme.

Erna Solberg holder hodet kaldt. Det er ennå ikke grunnlag for å si om denne tilnærmingen er for tilbakelent, altså om det har gitt praktiske utslag. Hun har uansett gjort seg sårbar for kritikk, spesielt med tanke på det mange oppfatter som uklare beskjeder fra myndighetene om tiltak som bør iverksettes for å hindre spredning.

Det er ingen liten sak.

I den fasen Norge og mange andre land i verden er i nå, er det nemlig én ting som gjelder: Å forsinke smitten og utbredelsen av den, slik at presset på helsevesenet ikke blir for stort. Dette la Erna Solberg vekt på i pressekonferansen sin i dag. Tallene som forklarer hvorfor dette er så viktig, ser for Norges del omtrent slik ut:

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer