Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Der vin blir til vann

Vi har bestilt statistbord på restaurant Nero på Hotel Cæsar.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Sandakerveien 24 c, Oslo øst. Akerselva jobber morraskift i minus 7.

Vi har bestilt statistbord på restaurant Nero klokka 09.30 for å prøve å gjøre en lynkarriere når det skytes en scene mellom Jens August Anker-Hansen (Kim Kolstad) og Alexandra ( Lene Elise Bergum). De to turtelduene som slåss med nebb og elsker med klør. Kveld etter kveld på TV2 klokka 19.30. Velkommen til et hjem for oss, et hjem for deg.

- Kim, du åpner munnen for mye når Alex kommer for å nusse deg, sier regissør Arne Lindtner Næss.

- Gjør jeg, svarer Kim, dvs. Jens August.

- Det er så lenge siden vi har klina, sier Lene Elise, dvs. Alex.

- Ja, men det skal være et nuss, ikke er dypt kyss, fortsetter Lindtner Ness, mens vi stusser.

Er ikke han egentlig den kreftsyke homsen fra De Syv Søstre, da? Joda, skal vi våge å spørre om hvordan det går med kjæresten?

Nei, nei, nei. Jeg er jo bare en ussel statist, med kunstnernavnet Finn, som sitter ved bordet og drikker lissom-sjampis sammen med statistproff Nina Christine fra Oslo.

- Jeg jobbet egentlig som servicemedarbeider på NSB Flytoget da jeg så en annonse om at Hotel Cæsar søkte statister. Her har jeg spilt både bartender, kvinne i resepsjonen og sånn som nå, restaurantgjest, sier Nina.

- Skal vi bestille en dobbel konjakk av ultradyrt XO-merke?

- Ja, hvorfor ikke, svarer Nina.

- Du må betale.

- Ok, jeg har tatt ut fire tusen kroner for denne kvelden sammen med deg på Nero.

- Kelner!

Vi får ikke konjakk, ei heller noe annet med alkohol i. Det er ikke sånn det fungerer under en innspilling. Her er rødvinen vann med farge, og maten heller skral. Sånn er livet på såpeplaneten.

Men midt inne i fiksjonen står en ordentlig kelner.

Han heter Atle Waage. Når han ikke skyggesklir rundt i Nero, jobber han i baren på Hotell Linne ved Bjerke travbane.

- Det er dårlig med tips på Nero, men mye bråk og noen frysegoder, sier Atle før vi blir avbrutt av innspillingsleder Harald Solberg med en myndig offiserstemme: «Jeg ber om stillhet til opptak, scene 121:15, tagning 5.» To kameraer går og minst 15 personer med hodetelefoner og mikrofoner og sminkekoster jobber i det skjulte for oss. Og for deg. Vi venter.

Det er ikke bruk for statister i denne scenen. Vi går gjennom kulisseleiligheten til Georg Anker-Hansen (Toralv Maurstad) for å komme inn på røykerommet.

Kanskje vi får et glimt av en sørpe full Juni (Anette Hoff). Neida, ingen skandale å melde. Ennå, men et aldri så lite hverdagsmirakel blir vi vitne til.

For i en sofa sitter værelsespiken tause-Tove (Kimberly Larsen). Og hold dere fast: Hun snakker!

Jasså, er det sånn det fungerer. Vi blir altså lurt av TV2.

Hvor er Ninni (Henriette Lien) med de lyse krøllene? Vi ser henne, men hun så ikke statisten, enda han prøvde å kjøre det røffe Espen Lind-showet sitt.

- Pausen er over, statistene til bordene sine. Dere har jo stambord, sier statistansvarlig Atle Bye. Jess, såpe eller ikke såpe, virkeligheten taper alltid. Dette liker vi.

Tabloidstatisten og Nina Christine skåler. Paret ved nabobordet snakker lavt når Jens August med stålblikket kødder det til for Alex - igjen. Både med følelsene hennes og penger og et Porsche-kjøp. Verden er ond, også på TV.

Restaurant Nero er stappfull av gjester som skal ha en hyggelig aften (du får se det på TV om cirka fem uker). Vi er skrubbsultne, men mat får vi ikke. Hadde Robinson og Fredag vært her, er sjansene store for at Fredag hadde fått et kannibalsk tilbakefall, tenker vi mens Lene Elise diver med intense forberedelser. Alex skal være lynforbannet. Det blir hun også ved å slå seg sjøl på lår og kinn før Jens August blir dratt ut av restauranten mens gjestene setter vinvannet i vrangstrupen.

Action, og tenk om det hadde vært litt rock'n'roll i norske såper. Da hadde selvfølgelig Hroar Torgersen fra Offshore vært gjest og blandet seg inn når Alex kommer ned trappa. Hva som skjer videre? Det forteller vi ikke. En viss statistlojalitet har man da.

- Takk, det satt, sier Arne Lindtner Næss som ser bra ut nå, ikke preget av De Syv Søstre og sykdom.

Statistene blir takket for jobben.

Innspillingsleder Solberg maner: «Klar til neste scene.» Vi blir skysset ut.

Da møter vi endelig Georg Anker-Hansen (Toralv Maurstad). Karisma med gråstenk er mellomnavnet.

Toralv er kledd i en brun røkejakke og drikker en kopp svart kaffe. Han skal inn og gjøre seg fortjent til honoraret sammen med sin rullestolsittende erkemor, spilt av Sossen Krohg.

Foran oss går Nina Christine. Hun mener det er et fint miljø mellom statister og skuespillere på Hotel Cæsar.

Toralv stopper opp. Henvender seg til Nina som har platåsko: «Fine sko du har,» sier Toralv.

Nina smiler og går. Vi står igjen da Toralv sier: «Mye rart de unge har på bena nå for tiden.»

Er han preget av rollen som nygift slusk av en hotellimperiebygger? Følg med.

REPRISE: Etter avsluttet sett var det duket for akefest i Korketrekkeren for alle ansatte på Hotel Cæsar. Helt sant. Etterpå skulle det være pølser og øl hos hun som spiller rivjernet Solgunn. Vi for vår del håper ikke portier Åge med lappen kom for å ødelegge stemningen.

FINPUSS: Litt make-up må til, selv for tv-stjerner.