Illustrasjonsfoto: Nina Ruud / Dagbladet
Illustrasjonsfoto: Nina Ruud / DagbladetVis mer

Dere har et ansvar!

Jeg kommer aldri til å forstå eller akseptere at den syke må betale full pris for en tjeneste som åpenbart er mangelfull.

Meninger

Åpent brev til fylkeslege Petter Schou, Helge Jagmann, leder av Sykehjemsetaten og Inga Marte Thorkildsen, byråd for eldre, alle i Oslo:

Erik Keiserud, leder i Advokatforeningen, stiller et betimelig spørsmål om den norske rettsstaten svikter de svakeste (Aftenposten, 12. november i år). Svaret er ja.

En svak gruppe som ifølge lovverket har mange rettigheter, men som på grunn av sykdom ikke makter å stille krav, er de mange tusen syke som må bo på institusjon i Norge.

Pårørende som orker å klage får enten sin klage lagt i en skuff, eller vi blir møtt med at vi må forstå at vi har for høye forventninger og at alt er i skjønneste orden.

Ja, jeg har forstått og er i ferd med å akseptere at det er de nærmeste pårørende som har ansvaret for at den syke kommer til lege/sykehus ved behov.

Ja, jeg har forstått og er i ferd med å akseptere at det er de nærmeste pårørende som må påse at den syke får riktige medisiner til rett tid.

Ja, jeg har forstått og er i ferd med å akseptere at det er de nærmeste pårørende som må sørge for at den syke får et minimum av frisk luft, mosjon og mental stimulering.

Ja, jeg har forstått og er i ferd med å akseptere at det er dårlige sanitære forhold ved mange kommunale sykehjem i Oslo.

Men nei, jeg kommer aldri til å forstå eller akseptere at den syke ikke får i seg nok næringsrik mat og nok væske.

Men nei, jeg kommer aldri til å forstå eller akseptere at den syke ikke får hjelp til å kvitte seg med avfallsstoffer på en trygg og verdig måte.

Men nei, jeg kommer aldri til å forstå eller akseptere at den syke må betale full pris for en tjeneste som åpenbart er mangelfull.

Lik Dagbladet Meninger på Facebook

Meninger rett i innboksen?

Meld deg på vårt nyhetsbrev for å motta ukens viktigste saker fra Dagbladet Meninger hver fredag. Nyhetsbrevet kan inneholde annonser. Du kan når som helst melde deg av.