Dere har et ansvar!

Jeg kommer aldri til å forstå eller akseptere at den syke må betale full pris for en tjeneste som åpenbart er mangelfull.

Illustrasjonsfoto: Nina Ruud / Dagbladet
Illustrasjonsfoto: Nina Ruud / DagbladetVis mer
Meninger

Åpent brev til fylkeslege Petter Schou, Helge Jagmann, leder av Sykehjemsetaten og Inga Marte Thorkildsen, byråd for eldre, alle i Oslo:

Erik Keiserud, leder i Advokatforeningen, stiller et betimelig spørsmål om den norske rettsstaten svikter de svakeste (Aftenposten, 12. november i år). Svaret er ja.

En svak gruppe som ifølge lovverket har mange rettigheter, men som på grunn av sykdom ikke makter å stille krav, er de mange tusen syke som må bo på institusjon i Norge.

Pårørende som orker å klage får enten sin klage lagt i en skuff, eller vi blir møtt med at vi må forstå at vi har for høye forventninger og at alt er i skjønneste orden.

Ja, jeg har forstått og er i ferd med å akseptere at det er de nærmeste pårørende som har ansvaret for at den syke kommer til lege/sykehus ved behov.

Ja, jeg har forstått og er i ferd med å akseptere at det er de nærmeste pårørende som må påse at den syke får riktige medisiner til rett tid.

Ja, jeg har forstått og er i ferd med å akseptere at det er de nærmeste pårørende som må sørge for at den syke får et minimum av frisk luft, mosjon og mental stimulering.

Ja, jeg har forstått og er i ferd med å akseptere at det er dårlige sanitære forhold ved mange kommunale sykehjem i Oslo.

Men nei, jeg kommer aldri til å forstå eller akseptere at den syke ikke får i seg nok næringsrik mat og nok væske.

Men nei, jeg kommer aldri til å forstå eller akseptere at den syke ikke får hjelp til å kvitte seg med avfallsstoffer på en trygg og verdig måte.

Men nei, jeg kommer aldri til å forstå eller akseptere at den syke må betale full pris for en tjeneste som åpenbart er mangelfull.

Lik Dagbladet Meninger på Facebook

Meninger rett i innboksen?

Meld deg på vårt nyhetsbrev for å motta ukens viktigste saker fra Dagbladet Meninger hver fredag. Nyhetsbrevet kan inneholde annonser. Du kan når som helst melde deg av.