DEMOEN DUKKET OPP: Den første auditiondemoen til The Beatles, som ble avvist av plateselskapet Decca Records i 1962, har nå dukket opp og skal auksjoneres bort. Foto: NTB Scanpix
DEMOEN DUKKET OPP: Den første auditiondemoen til The Beatles, som ble avvist av plateselskapet Decca Records i 1962, har nå dukket opp og skal auksjoneres bort. Foto: NTB ScanpixVis mer

- Dere har ingen framtid i showbransjen

Historisk The Beatles-demo dukket opp femti år etter at den ble avvist.

(Dagbladet): De er det mestselgende bandet i historien med over én milliard solgte plater, The Beatles.

Men gutta fra Liverpool fikk ikke akkurat en flyvende start på karrieren.

- På vei ut Deres første audition ble nemlig dømt nord og ned av Decca Records.

De hadde «ingen framtid i showbransjen» og «gitargrupper er på vei ut», var tilbakemeldingen de fikk ifølge avisa Telegraph.

Nå har auditiontapen, en demo med ti låter spilt inn i Deccas London-studio i 1962, dukket opp.

Det er trodd at det er Beatles-manager Brian Epstein som har tatt vare på tapen, før han ga den videre til EMI, som signerte gruppa bare noen måneder etter at Decca Records takket nei.

- Kopierer amerikanerne Deretter ble den igjen solgt videre til en samler, som nå vil auksjonere bort kasetten med en startpris på 270 000 kroner.

- Den er helt unik og lydkvaliteten er krystallklar, sier Ted Owen hos auksjonshuset Fame Bureau til avisa.

Ifølge Owen inneholder tapen flere coverlåter av amerikanske artister.

- De kopierer den amerikanske stilen, stilen til artister som Buddy Holly og Chuck Berry. Det var Rock and Roll-dagene og alle som prøvde å slå igjennom kopierte den stilen. De håpte på at det ville gi dem en platekontrakt, sier han.